PÖFF: Brooklyn (Brooklyn)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Šveitsi neiu Coralie põgeneb probleemide eest Pariisi, et oma elus uus lehekülg keerata. Tal õnnestub saada kokatööd Saint-Denis' noortekeskuses, kus käivad koos ka tema mõttekaaslased – hiphopparid. Peagi jõuab kätte Coralie lavadebüüt kohalikus baaris, siis juba tutvused tõusva räpitähe Issa ja heasoovliku, kuid põhimõttekindla produtsendi Yazidiga. Järgneb omajagu intriige, eneseotsinguid, loomingulist palangut ja pisikuritegevust...


Viimastel aastatel on juttu olnud Prantsuse kino uuest vaibist: filmidest, mis sünnivad eeslinnades, araablastest ja aafriklastest noorte eestvedamisel. Mitu lühifilmi teinud Pascal Tessaud’ jaoks on noorte töötubadest inspiratsiooni saanud "Brooklyn" esimene pikem linateos. See balansseerib mängufilmi ja dokkfilmi piiril: kaamera ette jäänud hiphopimaailmas on kõik orgaaniline ja loomulik, miski pole näideldud. Tessaud kutsus Coralie'd ehk lavanimega Brooklynit mängima räpineiu KT Gorique'i, kes on muuhulgas tulnud tšempioniks tuntud New Yorgi freestyle-üritusel End of the Weak.




PÖFF / Martin Oja




Prantsusmaa 2014

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles