PÖFF: Tokyo kallim (Tokyo Fiancée)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Belgia režissöör Stefan Liberski on oma kaasmaalase Amélie Nothombi menuromaani põhjal loonud õrna ja mõrkjasmagusa filmiloo esimesest armastusest ja kultuuride erinevusest.



Jaapanis sündinud belglanna, vaevu kahekümneaastane Amélie pöördub esimesel võimalusel oma lapsepõlvemaale tagasi, vapralt ja avatud südamega. Ta leiab pisikese korteri ja asub otsima frankofiilidest jaapanlasi, kellele prantsuse keelt õpetada. Tema esimene õpilane osutub selles tänapäeva muinasloos ka tema esimeseks armastuseks. Me näeme läbi eurooplannast Amélie pilgu traditsioonidest kinni hoidvat Jaapanit tema mitmekesisuses ja müstilisuses. Noored armunud avastavad Tokyot ja teineteist. Pauline Etienne (Amélie) ja Taichi Inoue (Rinri) on mõlemad väga noored ja nende siirust on lust vaadata.



Sellises toredas linaloos, kus klassikaks saanud „Amélie” (Audrey Tautouga peaosas) ristub Sophia Coppola „Tõlkes kaduma läinuga” , juhtub kõik loomulikult ja haiget ei saa keegi, kuni...




PÖFF / Dagmar Raudam




Belgia / Prantsusmaa / Kanada 2014

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles