Vanessa Mae

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanessa Mae
Vanessa Mae Foto: Kultuurikava.ee

28.03 HELSINKI FINLIANDIATALLO


29.03 RIGA ARENA RIGA


30.03 TALLIN SAKU SUURHALL



Viiulivirtuoos
Vanessa Mae


„...on suurepärane modell, põlvkondi ühendav, musikaalne ja seikluslik, kultuurne ja elektrit täis, kaasaegne diiva, kes sooviks maailmale ja oma fännidele kinkida kõike, mis vaid võimalik...“


THE INDEPENDENT



Aasta 2015 päikeselisel kevadel pärast mitmeaastast vaheaega naaseb suurepärane diiva meie juurde tagasi, et esitada fännidele oma uut suurepärast šõud ning sukelduda koos meiega uuesti maagilise muinasjuttude maailma. Romantiline ja sensuaalne viiulivirtuoos koori ja orkestri saatel mängib meile meistriteoseid suurejoonelistelt heliloojatelt: Vivaldi, Bach, Paganini,  aga ka kaasaegsete autorite teoseid, mida ta esitab omapärases ja ainult temale omases säravas ja enneolematus muusikastiilis.


Vanessa Mae on fenomenaalselt andekas viiulimängija ning esmaklassiline staar kaasaegse muusika maailmas. Ta on loonud omapärase stiili, milles klassikalised traditsioonid on ühendatud kõige uuemate tehnoloogiatega. Tema muusika kõlab ülimalt kaasaegselt, isegi kui see põhineb klassikalisel Beethoveni sonaadil. Vanessa Mae on oma kontsertidega reisinud läbi kogu maailma ning igas maailma nurgas on teda vastu võetud ja saadetud maruliste aplauside saatel. Ta on mänginud Bachi teoseid kuningliku perekonna liikmetele. Tema lemmikviiul Gizmo oli valmistatud 1761. aastal Guadagnini poolt. Mõelda vaid, kuid Vanessa Mae sündis maailma tuntuima itaalia viiulimängija ja helilooja Nikkolo Paganiniga samal päeval.


Vanessa ei ole vaid andekas muusik, vaid ka kaunis naisterahvas. Tuntud ajakirja People hinnangul kuulub ta 50 maailma ilusama inimese hulka. Samuti pakub huvi ka fakt, et ükskord langes talle osaks au esitleda Jean-Paul Gaultier’ pulmakleite moenädalal Milano. Esimene Vanessa Mae esinemine toimus üheksa-aastaselt. Kümneaastaselt mängis ta juba filharmooniaorkestriga. Vanessa oli Kuningliku Muusikakolledži kõige noorem õpilane. 1991. aasta oktoobris salvestas Vanessa oma debüütplaadi „Violin“.


Aastal 1992 võttis ta esimest korda kätte oma elektrilise viiuli Zeta, 1994. aastal aga salvestas oma esimese poppalbumi „The Violin Player“, mis tõusis kohe pärast ilmumist enam kui 20 riigis muusikaedetabelite tippu.


1996. aastal nimetati ta „BRIT Awardsi“ auhinnale parima naisartisti kategoorias (Best Female Artist). Ta on esimene muusik ja klassikaline muusik, kes sellel konkursil on osalenud ning kes tänu oma populaarsusele pälvis ta selle auhinna ülekaaluka häälteenamusega.


1997. aastal pidas Hongkong teda vääriliseks ning kutsus Vanessat esinema Hongkongi Hiina Taasühinemise tseremooniale, kus ta oli ainus mittekohalikust esineja. Selle esinemise lõppakordiks salvestas ta oma idamaiste juurte auks albumi „China Girl“. Viimane album „Double Platinum“ ilmus 2007. aastal.


Viiulimängija üllatas kõiki 2014. aastal Sotši taliolümpiamängudel, esindades Taid slaalomi ja kiirlaskumise alal mäesuusatamises.


Vanessa Maed armastatakse kogu maailmas, tema esinemised lähevad alati täissaalile, kus ta kingib austajatele oma muusikaga armastust.



Ametlik kodulehekülg: http:// www.vanessa-mae.com 



KORRALDAJA EM.CONCERT


WWW.EMCONCERT.RU 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles