Ragn-Sells palub abi: prügivargad tühjendavad Lasnamäel paberikonteinereid

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanapaberi konteiner.
Vanapaberi konteiner. Foto: Margus Ansu

Jäätmekäitlusfirma Ragn-Sells andmeil tegutseb Lasnamäel punase kabiiniga veoauto, mis tühjendab kortermajade paberi kogumiseks mõeldud konteinereid.

Tegemist on Eestis erakordse juhtumiga, kus illegaalselt tegutsev ettevõtja varastab konteineritest vanapaberit, leiab ettevõte. «Meie töötajad tuvastasid täna kokku 31 tühja konteinerit. Paberivargad tegutsesid Lasnamäe 12. piirkonnas, peamiselt Kärberi, Kivila, Linnamäe ja Läänemere tänavatel. Oleme asjast teavitanud munitsipaalpolitseid, kelle vastutusala see peaks olema,» ütles Ragn-Sellsi juhatuse esimees Rain Vääna.

Ta lisas, et Eestis on seni jäätmete varguseks liigitunud peamiselt vanametalli vargused, kuid vanapaberi massiline vargus on juba uus tase. «Juhtum on seda imelikum, et vargad kasutavad selleks suurt veoautot, teevad seda päeval ja avalikult,» märkis Vääna.

Ragn-Sells palub elanikel olla tähelepanelik kui nad märkavad konteinerite tühjendamist isikute poolt, kes tunnuste järgi ei ole tuntud jäätmekäitlusettevõtte esindajad ja teavitada sellest kas munitsipaalpolitseid, politseid või Ragn-Sellsi.

Kõik Ragn-Sellsi autod on rohelist värvi ja kannavad küljel suurt taaskasutusmärki, ka ettevõtte töötajad on firmasümboolika järgi tuvastatavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles