Ossinovski nõuab Savisaarelt vene koolide viletsa eesti keele õppe kohta seletust

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski
Jevgeni Ossinovski Foto: Margus Ansu

Haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski tahab Tallinna linnapealt Edgar Savisaarelt selgitust selle kohta, miks on venekeelsete põhikoolide lõpetajate eesti keele oskuse tase nii vilets hoolimata sellest, et põhikooli lõpuks on vene kooli õpilane õppinud tuhat tundi eesti keelt.

Minister juhib tähelepanu ka sellele, et ainuüksi käesoleval aastal on Tallinnale eraldatud eesti keele õppe toetuseks üle 540 000 euro. Samuti on Tartu ülikooli toel iga-aastaselt viidud läbi koolijuhtide ja õpetajate koolitusi, seminare ja konverentse.

«On mõistetamatu, et vaatamata riigi märkimisväärsele rahalisele ning metoodilisele toele on venekeelsete koolide eesti keele õpetamise taseme parandamiseks, ei ole Tallinna venekeelsete põhikoolide eesti keele tulemused märkimisväärselt paranenud, vaid on mõnes koolis isegi halvenenud,» tõdeb Ossinovski Savisaarele saadetud kirjas.

Ta meenutab, et õppekavas sätestatud eesmärkide, sealhulgas eesti keele oskuse taseme saavutamine on kooli ning kooli pidaja ehk Tallinna linna ülesanne.

«Põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse paragrahvi 21 lõike 4 kohaselt peab eesti keelest erineva õppekeelega õppeasutus koostöös linnaga tagama eesti keele õppe korraldamise põhikoolis tasemel, mis võimaldaks põhikooli lõpetajatel jätkata õpinguid eesti õppekeeles,» selgitab Ossinovski Savisaarele.

Oma kirja lõpus ta soovibki Tallinna linnalt ülevaadet selle kohta, mida on Tallinna linn aastatel 2006-2014 teinud eesti keele õppe tulemuslikkuse parandamiseks enda koolides, täitmaks seadusest tulenevat kohustust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles