Von Krahli teater avab uksed: märksõnaks armastus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Von Krahli teater läbis viimasel paaril kuul täieliku uuenduskuuri - ühe saali asemel on nüüd kaks, seni baarina kasutusel olnud alumine saal sai uue kuue.

Teatrietendused leiavad aset nii ülemises kui alumises saalis, igapäevaselt tööle jääb väike baar otse sissepääsu kõrval. Teatri garderoob kolis teisele korrusele.

Lisaks avalikustas teatrijuht Peeter Jalakas Von Krahli uue kreedo. «Tegelikult oleme selle all kogu aeg tegutsenud, ent esimest korda ütleme selle välja - see on armastus,» rääkis Jalakas. «Kõik mis meie majas järgmiste hooaegadel aset leiab, on sellest kantud. Armastust on universumis väga palju, kuid tihti me ei näe seda,» rääkis Jalakas Postimehele.

Läbilõiget Von Krahli ajaloost saab lugeda vastsest teosest «Žilett». «Von Krahli kakskümmend aastat on aeg, mida ei saa päevade kaupa mõõta ja ritta seada. Sellel ajal on tähendus vaid inimelude ristumises, rõõmsates ja kurbades hetkedes, pettumustes ja õnnestumistes, ajalikes ja põgusates kohtumistes erinevates hämarates saalides,» kirjutab raamatus Tarmo Jüristo.

Uuslavastus armastusest

Teater avas uksed esmalavastusega: neljapäeval, 13. novembril esietendus Peeter Jalaka lavastatud «Millest me räägime, kui me räägime armastusest ehk Barbarella». Ulme- ja komöödiaelementidega lavastus viib publiku kosmosereisile sajandeid armastusest läbiimbunud rahumeelsesse Universumisse, mille tundmatutel äärealadel on igavikulist harmooniat hakanud kõigutama teadlane Duran Duran. On ainult üks inimene, kes suudab päästa armastava universumi liitu hävingust. See inimene on Barbarella – hüperseksikas armastusesõdalane, kes põrutab oma karvases roosas kosmoselaevas kartmatult tähtede poole. Lavastuse autor on Sigismund von Krahl, dramaturgid Taavi Eelmaa, Peeter Jalakas, Tarmo Jüristo, kostüümikunstnik Reet Aus ja videokunstnik Mikk-Mait Kivi. Laval on näitlejad Jim Ashilevi, Liis Lindmaa, Kait Kall, Ott Kartau, Loore Martma, Tõnis Niinemets, Ragne Veensalu.

Sünnipäevapidu

Laupäeval, 15. novembril teeb Von Krahl lahti uksed muusikasõpradele järjekorras kahekümne teise Von Krahli sünnipäevapeoga. Esinevad Junk Riot, Ans. Andur, Galvanic Elephants, Big Wave Riders ja dj-d Robert Linna, Jon Mikiver, Roma Pi, Taavi Luisk, Villu Kraan. Teatri ülemises saalis läheb südaööl lahti pinksilahing Pinksiklubi Vint 44mm juhatusel.

Millest me räägime, kui me räägime armastusest ehk Barbarella from VonKrahl on Vimeo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles