Restoranikett Silk toob sushi kõrvale uued maitsed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aastaid kohalikku sushimaailma trooninud restoranide kett Silk astub uue menüüga sammu lähemale maailmaköögile ning pakub nüüdsest lisaks sushile laia valikut eksootiliste maitsete paremikust.

Tänaseks juba 10 aastat Eestis tegev olnud Silk on seadnud uue menüüga eesmärgiks pakkuda oma klientidele enamat kui lihtsalt sushi. «Uus menüü tähendab meie jaoks ühtlasi ka uue etapi algust. Silk ei ole enam pelgalt paik sushi nautimiseks, see on teekond idamaiste hõrgutiste maailma,»  sõnas restorani Silk peakokk Aleksei Popov nentides, et suur rõhuasetus langeb nüüdsest soojale toidule ning eripalgelistele maitsetele.

Lisaks põnevale salativalikule ja aasiapärasele supiorkestrile kostitab Silk esimestena Tallinnas oma külalisi ka tatakiga ja võlub värvika pearoogade ansambliga. Uute tulijate seast leiab nii tuunikala steigi kimchi kastmes kui ka tonkatsu sealiha musta pipra-austri kastmes.

Peakoka Aleksei Popovi eriliste lemmikute hulka kuulub Silgi hõrk tatakivalik. Leeklambil õrnalt küpsetatud liha või kala serveeritakse traditsiooniliselt eriilmeliste kastmetega. Restorani Silk tatakivalikust leiab nii veiseliha, lõhe, kammkarbi kui ka tuunikala. Veiselihale teeb komplimendi trühvlikaste marineeritud valge redisega. Kammkarbi kaaslaseks on uues menüüs koriandriga vürtsitatud mango- ja tšillikaste.

Samuti valmistatakse kohapeal nullist kogu restorani dim sum' i ning kevadrullide valik. Põnevamate maitsete hulgast toob Silgi peakokk välja merevetika ja küüslauguga dim sum'i, mida serveeritakse kreemjuustu ja lõhemarjaga. Restorani kevadrullide kuningaks on pardikoiva confiti ja praetud porrulauguga täidetud hõrgutised.

Menüüd troonivatest maailmasemest annab aimu ka toidu serveerimise viis. Tatranuudleid serveeritakse restoranis Silk pigem kui itaaliapärast pastat - kooreses miso-kastmes, tofu ja shiitake-seentega. Traditsiooniliselt pakutakse Jaapani tatrajahust valmistatud nuudleid üksnes puljongiga.

Magusasõprade rõõmuks kaunistavad uut menüüd šokolaadi- või küpsisetäidisega mango- ja vaarikarullid, mille valmistamiseks kasutatakse spetsiaalset kookoskreemiga maitsestatud magusat riisi.

Silgi 8 restoranist asuvad 7 Tallinnas ja 1 Pärnus. Kerge toiduelamuse ja take away - kultuuri austajatele on restoranikett välja töötanud Silk Expressi kontseptsiooni, kus hinnad on tavalisest 20 protsenti soodsamad ja teenindus kiirem. Silk Expressi esindused leiab Tallinnast – Lasnamäe ja Norde Centrumist. Kõikide ostude puhul lisandub ka Silk kliendikaardi soodustus 5 protsendi ulatuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles