Võidusamba valgustuse uuendamise leping on siiani sõlmimata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabadussõja võidusamba valgustus tuleb täielikult uuendada.
Vabadussõja võidusamba valgustus tuleb täielikult uuendada. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Vabadussõja võidusamba valgustuse uuendamise riigihankel selle töö endale saanud KH Energia-Konsult ei ole siiani kaitseministeeriumiga lepingut sõlminud, sest ministeerium ei taha korrata varasemaid vigu ning soovib teha põhjalikke ettevalmistusi.

KH Energia-Konsult peadirektori Heino Haraku sõnul leppis ta selle nädala esmaspäeval kaitseminsiteeriumi esindajatega kokku, et kohtutakse järgmisel esmaspäeval, et võidusamba valgustuse üksikasju veel kord arutada.

«Tuleb arvestada selle suve sündmusi, et mitte uuesti näppu lõigata,» ütles Harak. «Eks kaitseministeerium on ka võtnud seisukoha, et ei tasu liigselt tormata ning tuleb kõik põhjalikult läbi mõtelda. Kui selle aasta lõpuks ei jõua samba valgustust uuendada, siis vabariigi aastapäevaks saame selle kindlasti paika.»

Kaitseministeeriumi pressiesindaja Peeter Kuimet mainis, et ministeerium tahab KH Energia-Konsuldiga tõesti veel mõningaid küsimusi ja detaile täpsustada. Ta avaldas lootust, et leping saab allkirjad paari nädala jooksul.

Tänavu juuni algul tunnistati võidusamba valgustuse uuendamise hanke võitjaks AS Merko Ehitus ja OÜ Alter Electric ühispakkumine, mis aga kõrvaldati hankemenetlusest, kuna ilmnes, et Alter Electricul esines menetluse käigus korduvalt maksuvõlg.

Pärast seda tunnistas kaitseministeerium hanke võitjaks suuruselt teise pakkumise teinud KH Energia-Konsuldi, kes lubas samba valgustuse korda teha 10,6 miljoni krooniga. Hiljem langetas firma tööde maksumuse 10,24 miljonile kroonile. Hanke tingimuste järgi peab valgustus olema projekteeritud ja paika pandud 120 päevaga pärast lepingu allkirjastamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles