Tallinnas hakkavad sõitma Tesla taksod

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rallimees Margus Murakas testis Tallinncity jaoks Tesla elektriautot.
Rallimees Margus Murakas testis Tallinncity jaoks Tesla elektriautot. Foto: Martin Ilustrumm

Taksonduses kasutusel olevate Nissan Leaf elektriautode kõrval hakkab Tallinna linnapildis nägema elektriautode Porscheks ristitud Teslasid.

Taksofirma NB Etakso ärijuhi Sofia Pevzneri sõnul ei ole Teslade tulek kauge tulevik. «Esimene Tesla tuleb kahe nädala pärast ja teine detsembri esimestel kuupäevadel. Autod on tellitud ning nende eest on tänaseks juba tasutud. Me lihtsalt ootame neid,» sõnas Pevzner.

Pevzneri sõnul plaanitakse esialgu tuua liinile kaks masinat ning veebruaris-märtsis veel neli. Sõidu alustamise tasuks saab 3,5 eurot ning kilomeetri hinnaks 90 senti. Hinnatase on võrreldav Tallinki ja Tulika taksode hindadega. «Teenus peab olema inimestele kättesaadav, see ei ole ainult selline tranfer ja luksusauto,» ütles Pevzner.

NB Etakso ärijuhi sõnul on Tesla eelisteks kaks pagasiruumi (üks ees ja teine taga), sõidupikkus 450 kilomeetrit ning madal müratase. Autos on istmed, mis kohanduvad vastavalt kliendi kehatüübile.

Elektritaksosid saab tellida läbi Taxify rakenduse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles