Pelgulinnas avas uksed Ristikheina kohvik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pelgulinnas avas uksed Ristikheina kohvik.
Pelgulinnas avas uksed Ristikheina kohvik. Foto: Jaak Juske blogi

Pelgulinlasi rõõmustab sel nädalal avatud Ristikheina kohvik (Ristiku 57). Uus kohvik on avatud juba poole kaheksast hommikul kuni õhtul kella üheksani, nädalavahetustel kauem. Pakutakse nii soolaseid roogasid kui ka suussulavat magusat.

Menüüs on näiteks hommikupuder (2 eurot), kuid mekkida saab ka omletti ja müslit. Mahukas suupistevalikus troonivad näiteks sinimerekarbid veinikastmes (8.50 eurot), kitsejuustukreem Ristikheina krõbeda oliivisaiaga (3 eurot) ja palju muud head-paremat, pearoogadest mõjub kindlasti üllatavalt räimeburger (8 eurot). Magusavalikust leiab hulga suussulavaid kooke ja makroone.

«Imekaunis interjöör, maitsvad koogid, soodsad hinnad ja väga hea teenindus,» kommenteeris pelgulinlane Jaak Juske oma blogis. «Kohvikus on kaks tuba. Kohti 30 ringis. Kuigi ruumi kipub väheks jääma, on suurepärane, et selline lahe kohvik nüüd Pelgulinnas on. Kohalik rahvas on seda kaua oodanud. Tegijatele igatahes jõudu!» soovis ta.

Juske sõnul on sel kohal ka põnev ajalugu. «Laheda nurgatorniga puumaja on ehitatud 20. sajandi alguses. Veel pärast Teist ilmasõda asus seal kõrts, kus oli tihedaks külaliseks ooperilaulja Benno Hansen. Tema sõbrana on seal pilli mänginud ka Raimond Valgre. Hiljem asus seal toidupood,» kirjutab Juske oma blogis.

Kindlasti võiks selliseid kohvikuid-söögikohti tema hinnangul olla Pelgulinna kandis veel rohkem. «Sel suvel avas Ristiheinast vaid sajakonna meetri kaugusel Maisi bussipeatuse juures uksed värskeid saiakesi müüv kiosk,» toob ta näite.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles