Seadusemuudatus annab Tallinna liikluskaameratele trahvimisõiguse

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui riigikogu liiklusseaduse muudatuse vastu võtab, saab ka Kristiine ristmikul olevate automaatkaamerate pildi alusel seaduserikkujaid trahvida.
Kui riigikogu liiklusseaduse muudatuse vastu võtab, saab ka Kristiine ristmikul olevate automaatkaamerate pildi alusel seaduserikkujaid trahvida. Foto: Andres Haabu

Valitsus kiitis täna heaks ja saatis riigikogule arutamiseks liiklusseaduse ja riigilõivuseaduse muutmise seaduse, mis teeb muuhulgas võimalikuks automaatsete liiklusjärelevalvesüsteemide kasutusele võtmise asulasisestel teedel.

Kui riigikogu seadusemuudatuse vastu võtab, saab näiteks Tallinna linn õiguse trahvida bussirajal sõitvaid autojuhte Kristiine ristmikule paigaldatud kaamerate abil.

Veel võimaldatakse seadusemuudatusega ühissõidukirada kasutada elektrisõidukitel, et populariseerida nende kasutamist. Jalgrataste ja mopeedide ühissõidukirajale lubamise otsustusõigus antakse teeomanikule.

Samuti lihtsustatakse nõudeid seoses liikluses vajalike dokumentide, nende kaasaskandmise ja taotlemisega. Näidetena võib tuua juhendamise õiguse ja jalgratturi juhtimisõiguse tõendamise. Populariseerimaks juhendamise kui ühe olulise õppeprotsessi osa, võimaldatakse juhendamise õigust tõendada liiklusregistri andmete alusel. Samuti võimaldab muudatus tõendada jalgratturi juhtimisõiguse olemasolu liiklusregistri andmete alusel.

Avalike teenuste kättesaadavuse parandamiseks muudetakse põhimõtet, et lõivustatud toimingu võib asutus teha ainult pärast riigilõivu laekumist. Eelkõige vähenevad seeläbi pangakaardiga riigilõivu tasumise teenustasud ning maanteeameti liiklusregistris toimingute tegemisele kuluv aeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles