Tallinna jõuluturg 2014: käsitöö, jõulutoidud ja põhjapõdrad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõuluvana ja jõuluturg
Jõuluvana ja jõuluturg Foto: Viktor Burkivski

Tallinna vanalinnas Raekoja platsil läheb 21. novembril taas käima traditsiooniline jõuluturg.

Jõuluturg on avatud iga päev kell 10-19 ning jääb avatuks 10. jaanuarini 2015. Sooje jooke saab osta iga päev kuni kümneni õhtul.  Uusaastaöö programm ootab kõiki 31.12.2014 kell 22 – 1.01.2015 kell 02.

Kultuuriprogramm on kavas aegadel, mil Raekoja platsil on rohkem külastajaid: reedeti kell 16-18, laupäeviti kell 17-19 ja pühapäeviti kell 12-14. Kokku astub sel imelisel pühadeperioodil laval üles ligi 100 kollektiivi 1700 esinejaga, sh Ellerheina mudilaskoor, E.T.A.Tantsukool, Free Flow Studio, Carolina tantsustuudio, tantsutrupp Modus ja palju rahvatantsuansambleid: Sõleke, Kullaketrajad, Pääsuke, Kuu ja Leigarid.

Pühapäeviti süüdatakse advendiküünal. Esimese advendi puhul tervitavad kõiki pühapäeval, 30. novembril kell 14 Tallinna linnapea Edgar Savisaar ja EELK praost Jaan Tammsalu.

Jõuluturul on suur valik kingitusi ja maiustusi. Kaubavalikus lubatakse pakkuda jõuluehteid, villaseid kampsuneid, mütse, salle, kindaid, karus- ja lambanahkseid susse ja veste ning  käsitööna valminud küünlaid. Samuti saab siin osta toiduaineid – sinke, vorste, angersäga, leivatooteid, piparkooke, käsitöökompvekke ja teisi maiustusi, millest suurem osa mahetoodang. Kohapeal nautimiseks jõuluroad, maiustused, piparkoogid ja glögi. Paljud meistrid tulevad kauplema.

Pisipere saab sõita keerleva karusselliga, vaatamiseks on väljas põhjapõdrapere, kelle põdravasikas on nüüd päris suureks poisiks sirgunud ning lastega kohtumise puhul uued ja veelgi uhkemad sarved kasvatanud.

Põhjapõtradega koos saabub esimeseks advendiks kohale kauaoodatud jõuluvana, kes võtab oma majakeses lapsi vastu kuni Jõuluturu lõpuni – iga päev kella kaheteistkümnest kuni kuueni õhtul. Lapsed saavad tema juures käia luuletusi lugemas või laule harjutamas ning kellel see hästi välja tuleb või muidu hea laps on, see võib saada jõuluvanalt ka maiustuse. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles