Fotod ja video: Tallinnas hakkavad ringi vurama elektritaksod

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nissan andis kolmele Eesti taksofirmale üle 32 Leaf elektriautot, mis hakkavad novembrist Tallinna tänavatel inimesi sõidutama.

Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu sõnul on elektritaksode saabumine pealinna ajalooline hetk. “Varajasest keskajast peale on tänavu esimene kord, kui taksod on nõnda keskkonnasõbralikud,” ütles Sarapuu.

Autod tekitavad vähem müra ning on seetõttu kindlasti areng paremuse suunas. «Esimesel korrusel elav naabrimees ei kuulegi, kui taksosse lähed. Ta ei saagi jälgida miks ja kellega sa sinna läksid,» iseloomustas naljatades elektritaksoga proovisõitu teinud abilinnapea uusi taksosid.

«Elektriautod on tulevik, varem või hiljem tuleb elektriautode revolutsioon peale. Miks mitte sellega juba praegu kaasa minna,» sõnas Välk taksode juhatuse liige Henrik Harak.

Sama ettevõtte teise juhatuse liikme Indrek Olmaru sõnul tuleb hind soodsam, kui võrreldakse uute autodega taksofirmasid. «Me oleme odavamad, kui Tallink ja Tulika, kes sõidavad uute autodega,» sõnas ta.

Nissani Eesti harukontori tegevjuhi Margus Mikku sõnul on elektriautode tehnoloogia piisavalt arenenud suure läbisõiduga taksodena kasutamiseks. «Elektritakso igakuine hooldus- ja kütusekulu on bensiiniautost viis korda madalam,» ütles Mikk.

Leaf elektriautod on Eestis taksodena kasutusel juba Tartus, Pärnus ja Kuressaares. Taksofirmad on senise kolmekümne Nissan Leafiga sõitnud Eestis ligi kaks miljonit kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles