Savisaar kutsus nutikate tulevikulinnade juhid Tallinna

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Liis Treimann

Tallinna linnapea Edgar Savisaar ja Rahvusvahelise Linnaarengu Assotsiatsiooni (INTA) peasekretär Michel Sudarskis kirjutasid alla lepingule, mille kohaselt toimub 25-27. jaanuarini  2015 Tallinnas INTA 38. ülemaailmne kongress.

Tallinna linnapea on teinud INTA-le ettepaneku korraldada organisatsiooni järgmine kongress Tallinnas, 25.-27. jaanuaril 2015 tööpealkirjaga «Nutikas tulevikulinn: regionaalne, sotsiaalne ja tehnoloogiline innovatsioon».

Esinedes Tallinna Linnavalitsuse istungi järgsel pressikonverentsil rõhutas Edgar Savisaar, et INTA rahvusvaheline kongress on üritus, mille taolist Tallinnas pole veel korraldatud. «Seega oleme huvitatud, et INTA kongress toimuks Tallinnas heades tingimustes ja hea vastuvõtuga.»

INTA peasekretär Michel Sudarskis sõnul võttis organisatsioon vastu Edgar Savisaare kutse korraldada ülemaailmset kongressi Tallinnas just sellepärast, et Tallinn on tuntud maailmas ühe innovatiivsema linnana ja reitingutabelis esimese kümne hulgas. «See annab võimaluse INTA liikmetele näha oma silmaga seda innovatsiooniprotsessi, mis toimub nii Tallinnas, kui ka terves Eestis. Me ei räägi ainult nutikatest linnadest, vaid tahame minna selle protsessi sügavustesse ja mitte ainult käsitleda innovatsiooni tehnilisi aspekte,» täpsustas INTA peasekretär.

Kongress kestab kolm päeva. Esimese päeva põhisündmuseks on INTA juhatuse koosolek ning järgmisel päeval toimuvad tehnilised visiidid Tallinnas. Nendele järgnevad plenaardiskussioonid, mis annavad võimaluse väga paljudele esinejatele erinevatest maailma riikidest oma kogemusi ja muljeid vahetada. Külalisi on oodata Ladina-Ameerikast, Aafrikast, Euroopast ja Aasiast ning osavõtjaid on 26 kuni 30 riigist.

INTA on rahvusvaheline mittetulundusorganisatsioon, mis ühendab erinevaid avaliku- ja erasektori organisatsioone, riigi- ja kohaliku omavalitsuse organeid, kelle eesmärgiks on rahvusvahelise kogemuse baasil parandada linna või regiooni arengu kvaliteeti ning aidata kaasa linnade säästvale arengule. Tallinn on INTA liige alates 1999. aastast, alates 2014 kevadest on Tallinna linnapea Edgar Savisaar INTA asepresident.

  • Kongressile on tulemas kokku ligi 200 linnastute arenguga tegelevat eksperti ja otsustajat kogu maailmast. Kongressi korraldamise kulud kaetakse kongressi osalustasudest ning Tallinna linna 2015. aasta eelarvest.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles