Tallinna külastavate vene turistide arv on vähenenud

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid
Turistid Foto: Sille Annuk / Postimees

Tallinna majutusettevõtetes on üheksa kuuga ööbitud 1,2 miljonit turisti, mis on kolm protsenti rohkem kui möödunud aastal samal ajal. Enim külastavad Tallinna linna soomlased ja sakslased, vähenenud on vene turistide arv.

Kasvanud on majutusettevõtetes veedetud ööde arv, mis on jõudnud 2,2 miljoni ööni. See tähendab, et keskmine külastaja veedab Tallinnas kaks ööd.  Üheksa kuuga on kasvanud turistide ööbimised Soomest ja Saksamaalt, kuid vähenenud on Venemaalt saabunud turistide ööbimised.

Enamik mitmepäevasel reisil olevatest külastajatest ööbis Tallinnas viibides majutusettevõttes (78%) või sõprade-sugulaste juures (17%). Emori poolt teostatud uuringust selgus, et väliskülastajate meelistegevused olid linnas jalutamine, kohvikute-restoranide külastamine, sisseostude tegemine ja tutvumine vaatamisväärsustega.

Väliskülastajate hinnang üldmuljele Tallinna reisist oli väga hea ning enam kui kolmandiku külastajate jaoks ületas reis ootusi. Turistid kiidavad, et Tallinna teeninduskultuur on muutunud paremuse poole

Valdav enamus väliskülastajatest tuleb tõenäoliselt Tallinnasse tagasi ning nad soovitavad seda reisisihiks teistelegi.

Aastast 2002 viib uuringufirma Emor iga kolme aasta tagant läbi Tallinna väliskülastajate uuringut, kus valimisse kuuluvad lisaks majutusettevõtetes ööbinud välisturistidele ka sugulaste ja sõprade juures majutuvad ning ühepäevakülastajad välismaalt, sealhulgas ka kruiisireisijad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles