Homme saabub Tallinna Raekoja platsile jõulukuusk

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulukuusk Raekoja platsil.
Jõulukuusk Raekoja platsil. Foto: Mihkel Maripuu

Homme võetakse maha ja tuuakse Tallinna Kohila ja Kose valla piiril, Pahkla külaskasvav umbes 23 meetri kõrgune kuusk.

Raekoja platsile jõuab puu umbes kella kaheteistkümneks, mil alustatakse tema püstitamist. Enne pimeda saabumist peaks kuusk kogu oma ilus olema püsti pandud, teatas Kesklinna valitsus.

Tänavune Raekoja platsi kuusk peaks tulema kõigi aegade kõige külluslikuma välimusega. Kuusk dekoreeritakse eelmisel aastal olnud valguskettide ja dekoratsioonidega, kuid lisaks tulevad spetsiaalselt  pealinna esinduskuuse jaoks valmistatud, tuledest ja läikivatest dekoratiivkuulidest koosnevad poolemeetrise läbimõõduga ehted. Kuusk sab lõplikult ehitud 22. novembriks, kui Raekoja platsil avatakse jõuluturg. Tuled süüdatakse kuusel esimesel advendil, 30. novembril.

Tänavune Raekoja platsi jõulupuu läheb koos kohaleveoga Tallinna Kesklinna Valitsusele maksma veidi rohkem kui möödunud aastal. Endiselt on suursponsoriks Hansatrans OÜ, kes oma suure ja pika veokiga kuuse Raekoja platsile transpordib.

Kuuse teekonnast tehakse reaalajas fotoreportaaž Kesklinna valitsuse Facebooki lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles