Tallinna linnaisad: tänavad on lumeks valmis, aga inimesed mitte

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kadrioru staadioni esisele väljakule rivistati täna üles talihooldustehnika. Linnaisad on veendunud, et Tallinn on lume tulekuks valmis, kuid linnakodanikud mitte.

Abilinnapea Kalle Klandorfi sõnul on tänavapuhastusfirmad  libedusetõrjeks ja talve tulekuks valmis,  nädalavahetuseks lubatakse esimesi külmakraade ja ainult rehvivahetuse töökodades ei ole miskipärast järjekordi. „Kui nüüd äkki peaks lumi maha sadama ja teed libedaks muutuma, öeldakse jälle, et Tallinnasse tuli talv ootamatult,“ nentis Klandorf.

«Kõigepealt loodame, et lumeuputust ei tule. Meie prognoosid ütlevad, et enne jõule lund pole oodata ja tundub, et ka ilmatundjate vastukaja on samasugune. Talveks on tehnikat varutud ning kõvasti on kogutud puistematerjale, kohati tuhandetes tonnides. See ettevalmistus on kõik tehtud,» kommenteeris Tallinna valmisolekut kommunaalameti juhataja Ain Valdmann.

Tänava koristajad on valmis, aga elanikud mitte. «Ma mõtlen ikkagi sedapidi, et mitte tänava koristajatel pole üllatus, vaid ikkagi inimestel. Kui vaadata esimesest lumehelbest peale, siis tänava koristajaid on kõikjal näha. Tihtipeale tavaliikleja ei näegi missugust tööd tehakse ära öösel või nädalavahetusel, kui inimesi vähem liigub,» lisas Valdmann.

Libeduse tõrjeks ja talviseks kõnniteede hoolduseks peavad valmistuma ka kinnistute omanikud. Tallinna Kommunaalameti hooldusosakond tuletab meelde, et kõnniteede puhastamise eest vastutab teega piirneva maja või kinnistu omanik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles