Keda mõjutab pühapäevaöine alkokeeld?

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnapea Edgar Savisaar käis koos abilinnapea Kalle Klandorfi ja kesklinna vanema Mihhail Korbiga vanalinna kurikuulsa Suur-Karja tänava öise eluoluga tutvumas.
Tallinna linnapea Edgar Savisaar käis koos abilinnapea Kalle Klandorfi ja kesklinna vanema Mihhail Korbiga vanalinna kurikuulsa Suur-Karja tänava öise eluoluga tutvumas. Foto: Martin Ilustrumm

Tallinn keelab pühapäeva öösel kella kaheteistkümnest baariomanikel alkoholi müümise. Tallinncity käis kesklinna baarides uurimas, kui palju inimesi sellisel ajal baarides viibib ning milline on pühapäevaöine õhustik.

Öine ringkäik algas Narva maanteel olevast St. Patrickust ja Cafe VS´ist, mille uksed olid juba enne keskööd suletud. St. Patricku keti kesklinnas olevatest pubidest on avatud üksnes Suur-Karja St. Patrick´s, milles valitses tühjus.

Laupäeva öösel Suur-Karja tänaval liigeldes võib näha purjus rahvamasse, kuid pühapäeval samal tänaval ja kellaajal kõndides on tänaval tühjus, üksnes turvamehed peavad endistviisi avatud kohtade uste ees valvet.

Suur-Karja tänaval, mis on pummeldajate meelispaik, oli kõige menukam Route13, milles viibis 24 inimest, samal tänaval olevas Nimeta baaris oli inimesi kahekümne ringis. Tänaval ringi liikudes ei riivanud silma purjus inimesed ning baarides viibinud inimesed olid igati kultuursed ja viisakad.

Linnapildis paistis silma üksnes inglise keelt kõnelev grupp noori, keda oli neljakümne ringis. Hiljem Suur-Karja tänavalt tagasi liikudes selgus, et seltskond läks Labori baari, kus eelnevalt kundesid ei viibinud.

Alla kümne inimese oli Karja keldris, Woodstockis ja Drink bar´is. Kõige rohkem inimesi paistis olevat Dublineri baaris ning kohvikus Must Puudel. Kinni olid kesklinnas kohvik Wabadus, Vesipiibu kohvik ja Valli baar.

Linnavalitsuse korraldus keelata alkoholi müümine pühapäeva öösiti jääb selgusetuks, kuna suurem osa asutustest, kelle tegevust püütakse reglementeerida, on selleks ajaks juba uksed sulgenud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles