Tallinnas läheb tänavu kooli 41 495 õpilast

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolilapsed.
Koolilapsed. Foto: Peeter Langovits

Haridusameti andmetel läheb Tallinnas sel sügisel kooli 41 495 õpilast, neist 39 326 alustavad õppetööd munitsipaalkoolides.


Tallinna haridusameti juhataja Andres Pajula sõnul ei ole see arv päris lõplik ja võib enne õppeaasta algust pisut muutuda, aga suurusjärk on igal juhul selline.

Pajula ütles, et kui siiani õpilaste arv aasta-aastalt langes, siis sel aastal on langus mõnevõrra pidurdunud. Esimesse klassi minevate õpilaste arva aga on aasta-aastalt hoopis suurenenud. Möödunud aastal läks Tallinnas esimesse klassi 3322, sel aastal aga 3347 last. Samal ajal gümnaasiumiastmes õpilaste arv väheneb ja sel aastal läheb gümnaasiumisse 322 õpilast vähem kui mullu ehk kokku 3669 õpilast.

Samuti alustab sel aastal õpilastele hariduse andmist üle 3000 õpetaja. «Ja kui igal aastal on räägitud õpetajate põuast, siis tänase päeva seisuga otsitakse Tallinnas veel 27 õpetajat. Vaja on näiteks kuus eesti keele õpetajat, teistel erialadel on vabu kohti vähem,» rääkis Pajula.

«Rõõmu teeb ka see, et sel aastal alustavad 2300 õpilast kooli vastrenoveeritud ruumides.Tänavu saavad korda Liivalaia gümnaasium, Järveotsa gümnaasium, sel aastal tööd alustav Õismäe gümnaasium ja Tallinna humanitaargümnaasium.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles