Savisaar kiidab Münchenis tasuta ühistransporti

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnapea Edgar Savisaar ja Eurocities peasekretär Anna Lisa Boni.
Tallinna linnapea Edgar Savisaar ja Eurocities peasekretär Anna Lisa Boni. Foto: Linnavalitsuse pressiteenistus

Tallinna linnapea Edgar Savisaar osaleb 5.- 7.  novembrini Münchenis toimuval Eurocities aastakonverentsil  «Energeetilised linnad – nutikas energiakasutus tulevikulinnades».

Linnapea ütles intervjuus Tallinna televisioonile, et tänavuse konverentsi põhiteemaks on energeetikaküsimused, linnakeskkonna säästmine energia kokkuhoiu läbi.

«Näiteks rääkis Müncheni linnapea, et nad on seadnud eesmärgiks 2025. aastaks 20 protsenti energiat kokku hoida,» ütles Savisaar. «Päris huvitav oli Tampere linnapea sõnavõtt – Tampere tahab saavutada 2030. aastaks sajaprotsendilise  kaugküttele ülemineku.»

Lisaks konverentsi plenaaristungitele osaleb linnapea poliitikute sessioonil ümarlauas «Rohelised ja terved linnad», kus arutatakse linnade rolli puhtama ja tervema elukeskkonna arendamisel, stimuleerides samal ajal majanduskasvu.  «Üks minu jaoks huvitav fakt oli see, et kolmandik kesklinnas liiklemisele kuluvast ajast olevat seotud parkimiskoha otsimisega,» ütles Savisaar.

Tallinn  jagab  ümarlaual kogemusi, kuidas on üleminek tasuta ühistranspordile  parandanud  elanike  mobiilsusvõimalusi ja õhu kvaliteeti, suurendanud ühistranspordi kasutamist ning piiranud autokasutust kesklinnas.

Eurocities on suurim ja mõjuvõimsaim Euroopa suurlinnu ühendav organisatsioon, mille liige on Tallinn aastast 1998.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles