Eesti Jazzliit esitleb:Teletorni Jazz/ Plaadiesitlus: Sooäär-Vaigla-Ruben trio

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Jazzliit esitleb:Teletorni Jazz/ Plaadiesitlus: Sooäär-Vaigla-Ruben trio
Eesti Jazzliit esitleb:Teletorni Jazz/ Plaadiesitlus: Sooäär-Vaigla-Ruben trio Foto: Kultuurikava.ee
26. dets kl 20 Teletorni jazz


Plaadiesitlus: Sooäär-Vaigla-Ruben trio


Trio koosseisus Jaak Sooäär, Raul Vaigla ja Tanel Ruben on koos esinenud tosin aastat ja selle aja jooksul mänginud-improviseerinud palju erinevat muusikat, nii kuulajate rõõmuks kui lõbuks muusikutele endile. Esinetud on pea kõikjal Eestimaal, kuid publik pole neist veel kaugeltki tüdinenud, sest see koosseis suudab kogu aeg üllatada ning esitada täiesti uut repertuaari. Trio ei sea ka stiilipiire, liigutakse vabalt popist ja koorilaulust rokini ja vaba improvisatsioonini.



Trio esimesel albumil, mis salvestatud livena Teater NO99 Jazziklubi kontserdil, kõlas ameerika jazzihiiglaste teemade kõrval ka eesti levimuusika klassikat vaimukates seadetes nagu Arne Oidi “Mis värvi on armastus?” või Ülo Vinteri ülipopulaarne “Pipi laul”. 2009. aastal ilmus triolt teine album “Tuljak”, millel kõlavad seaded Miina Härma tuntud koorilauludest (“Tuljak”, “Ei saa mitte vaiki olla”, “Lauliku lapsepõli”, “Meeste laul” jt). Idee mängida koorimuusikat jazzilikult näib esmapilgul ootamatu, kuid meloodiliselt ja meeleoludelt on Miina Härma muusika töötlemiseks väga tänuväärne materjal. Seaded on Jaak Sooäär teinud üsna delikaatselt ja pehmelt, säilitades laulude meloodilis-harmoonilise joonise.



Lisaks arvukatele kontsertidele Eestis on trio esinenud ka Aserbaidzhaanis, Venemaal, Shotimaal, Tshehhis, Belgias ja Poolas.



Koosseis:


Jaak Sooäär

- kitarr


Raul Vaigla

- bass


Tanel Ruben

- trummid




Kontserdipilet sisaldab  õhtust sissepääsu 22. korruse Brasserie&Restoran'i Teletorn, kus külastajatele kehtivad spetsiaalsed eripakkumised. Soovi korral saate laua ette tellida telefonil 5815 0020 või e-mailil restoran@teletorn.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles