Südalinna söögikohad said partii pühadeõlut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saku õlletehase juht Margus Kastein andis pühadetervituse saatel üle MEKKi, Dublineri ja NYC Piano Bar´i esindajatele vanalinnas esimese partii hooajalist Pühadepruuli.

«Kopenhaagenis on juba aastakümneid juurdunud ja linnaelanike seas oodatud traditsioon avada talvine pühadeperiood hooajaõlle ulebryg tarnimisega vanalinna söögikohtadesse,» lausus Saku Õlletehase juhatuse esimees Margus Kastein.

Sümboolse kaubaveona tõi Margus Kastein Sakust uunikumautoga Tallinnasse ajaloolistesse puukastidesse pakendatud hooajaõlle, talvepühadeks valmistatud täidlase heleda õlle Saku Pühadepruul. Novembrist kauplustesse ja toitlustusasutustesse jõudev tavalisest täidlasema maitse ja karamellihõnguga Pühadepruul on ainulaadse retsepti alusel aastalõpupühade tähistamiseks piiratud koguses pruulitud õlu.

Pühadeperioodi avav kaubavedu 1910. aasta mudelil põhineva Ford T uunikumautoga on inspireeritud möödunud sajandi algusest, mil hobuveokid asendusid autotranspordiga ning Sakust tarniti vanalinna äridele kaupa sarnaste masinatega. Sarnasel kombel tähistatakse algava pühadehooaja saabumist juba homme Taanis. Juba ligi 20 aastat kestnud traditsiooni kohaselt tarnitakse novembri esimesel reedel pealinna söögi- ja toidukohtadesse spetsiaalne pühadeõlu Julebryg, mis valatakse esimestele klientidele välja täpselt kell 20:59.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles