Improteatrid kogunesid Tallinna festivali pidama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas algas improfestival Tilt.
Tallinnas algas improfestival Tilt. Foto: facebook.com

Kohvikus Sinilind kestab 6.-8. novembrini teine rahvusvaheline improteatrite festival «Tilt», mis pakub festivali külastajatele võimalust näha kui erinevaid vorme võib improteater võtta

Festivalil osaleb improvisatsioonilise teatri truppe Eestist ja välismaalt, lisaks toimuvad iga päev huvilistele ka improteatri töötoad välisartistidest juhendajate käe all.

Improvisatsiooniline teater erineb klassikalisest selle poolest, et laval sündivad lood on igal õhtul uued. Ei mingeid stsenaariume. Ei mingeid pähe õpitud sõnu ega žeste. Etendus valmib publiku silme ees, vaatajate poolt pakutavate sõnade abil, mis annavad näitlejatele tegutsemiseks inspiratsiooni.

«Tilt» on esimene ja ainus teatrifestival terves Baltikumis, mis pühendub improviseeritud teatrile. Sel aastal on festival suurem ja toob lavale kokku üksteist omanäolist improteatri truppi Eestist, Soomest, Suur-Britanniast, Hollandist ning USA-st. Lisaks viivad mitmed esinejad läbi ka töötube.

Festivali eesmärgiks on tutvustada Eestis laiemale publikule improteatrit kui eraldiseisvat teatrižanri ning edendada improkultuuri Eestis. Tahame festivaliga ühendada Eestis tegutsevaid improteatritruppe ning edendada kultuurilist koostööd teiste riikidega.

«Meil on hea meel, et festival on kasvanud juba nii laiahaardeliseks, et sellest võtavad osa teiste hulgas esinejad USA-st ja üks töötubade tegija Austraaliast. Adam & Emily on fantastiline improduo New Yorgist, kes on publikut naerutanud juba aastaid. Rama Nicholase näol on aga tegemist hinnatud koolitajaga Melbourne’ist, kes saabub meie juurde otse kolmeteistkümnendalt Würzburgi rahvusvaheliselt improfestivalilt.» tutvustas festivali peakorraldaja Rahel Otsa.

Kava ja esinejaid näed lähemalt festivali kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles