Tulevased vanalinna päevad said tunnuslause

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanalinna päevad.
Vanalinna päevad. Foto: Toomas Tatar

XXXIV Tallinna Vanalinna Päevad toimuvad järgmise aasta 30. maist 6. juunini ja keskenduvad seekord vanalinna omaaegsetele ning praegustele meistritele, juhindudes tunnuslausest «Meistrid läbi sajandite».

Tallinn on alati olnud tuntud oma meistrite poolest. Kõik, mis meie hea linna eriliseks muudab –  alates mardileivast, martsipanist, kuni kõrgustesse sirutuva Oleviste tornini – on oma tööd armastavate meistrite looming, teatas Kesklinna valitsus. Leidub meistreid, kelle andest sündinu kannab nende nimed läbi ajaloohämu tänapäeva, nagu meister Notke, kelle Niguliste Surmatants muutis surematuks, ent põhiosa meistreist vormisid nimetuina ime, mida kutsume Tallinna vanalinnaks.

Vanalinnapäevad ootavad sel suvel linnasüdamesse rauda vormivaid seppi, osavaid puunikerdajaid ja korvipunujaid, mehiseid kivitahujaid, maitsvaid saiu küpsetavaid pagareid, punnispõsiseid klaasipuhujaid ja kõiki teisi väärikaid tegijaid, kellest algab Tallinna kuulsus meistrite koduna.

Igal aastal vanalinnapäevadel olnud oma tunnuslause. Möödunud aastal oli selleks «Elavad tänavad» ning palju etendusi ja kontserte toimus otse tänaval; kaks aastat tagasi «Igal tornil oma lugu», kus linnarahvale ja külalistele avati tornid – nii kirikutornid kui tornid linnamüüris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles