Umbes sada väikepoodi jäävad Tallinnas alkoholimüügi loast ilma

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kange alkoholi riiul.
Kange alkoholi riiul. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tallinna linnavõimu poolt kavandatava määruse jõustumisel kaotavad alkoholiga kauplemise õiguse 104 müügikohta.

Linnavalitsuses täna vastu võetud eelnõu kohaselt keelatakse alkoholi jaemüük kauplustes, mille sissepääs asub vähem kui 50 meetri kaugusel mõne kooli või huvikooli peasissepääsust, tõstetakse alkoholiga kaupleva asutuse üldpinna ruutmeetrite määra, keelatakse alkohoolse joogi jaemüük tanklate territooriumil asuvates ehitistes ning spordiüritustel on alkoholi müük lubatud üksnes eraldi piiratud alal, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

Kui kehtiva määruse kohaselt on kange alkohoolse joogi jaemüük lubatud kaupluses, mille üldpind on vähemalt 75 ruutmeetrit, siis uue määruse eelnõu kohaselt tõstetakse  alkoholipoe minimaalne üldpind 150 ruutmeetrini. «Taoline pinnale kehtestatud nõue aitab piirata väikeste, eelkõige alkoholi müügile suunatud kaupluste teket, mis tihti asuvad korterelamute keldrites või lasteasutuste vahetus läheduses. Praeguste arvestuste kohaselt kaotavad alkoholiga kauplemise õiguse 104 müügikohta,» ütles abilinnapea Arvo Sarapuu.

Võttes arvesse, et alkoholi liigtarbimine on üheks liiklusõnnetuste põhjustajaks, keelab linnavalitsus alkohoolsete jookide müügi ka tanklate territooriumitel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles