Pensionärid saavad taotleda maamaksuhüvitist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pensionärid saavad Tallinnas taotleda maamaksuhüvitist.
Pensionärid saavad Tallinnas taotleda maamaksuhüvitist. Foto: Andrus Eesmaa/Järva Teataja

Tallinna pensionäridest maaomanikud saavad maamaksu hüvitamist taotleda. Selleks tuleb hiljemalt 15. novembriks Tallinna linnavaraametile esitada vormikohane avaldus.

Maamaksu tõusu hüvitamisele on õigus riikliku pensionikindlustuse seaduse alusel pensioni saavatel isikutel, kes eeltingimusena saavad maamaksuvabastust kuni 700 krooni ulatuses.
Maamaks hüvitatakse ulatuses, mille võrra isikule 2010. aastaks määratud maamaks ületab 2001. aastaks määratud maamaksu.

Toetust on õigus saada juhul, kui maksustataval maatükil asuva elamu aadress on isiku elukoha aadressina kantud rahvastikuregistrisse enne 1. jaanuari 2009. Ka isikud, kes on eelnevatel aastatel saanud hüvitist, peavad 2010. aastal uue avalduse esitama.

Toetuse eeltingimuseks olevat maamaksuvabastust kuni 700 krooni ulatuses saab taotleda riikliku pensionikindlustuse seaduse alusel pensionisaaja, kelle kasutuses oleva ja Tallinna haldusterritooriumil asuva elamumaa sihtotstarbega maatükk või selle mõtteline osa on suurem kui 200 ruutmeetrit ning maksuvabastuse taotleja ei saa maa kasutusõiguse alusel rendi- või üüritulu.
Maamaksuvabastuse avaldusi 2011. aastaks võetakse vastu kuni 10. jaanuarini 2011. Isikud, kes juba saavad maamaksuvabastust kuni 700 krooni, uut avaldust esitama ei pea.

Avaldusi saab esitada Tallinna linnakantselei ja linnaosavalitsuste teenindussaalides, posti teel (Tallinna linnavaraamet, Vabaduse väljak 10, 10146 Tallinn) või digitaalselt allkirjastatuna e‑posti teel ( linnavaraamet@tallinnlv.ee ). Täiendav info Tallinna Linnavaraameti telefonidel 640 4454 ja 640 4506.

Praeguseks on maamaksu tõusu hüvitist makstud 1888 isikule kogusummas 4,6 miljonit krooni. Eelmisel aastal maksti maamaksutõusu hüvitist 4096 inimesele kogusummas 8,3 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles