Ungarlanna Tallinnas: asju saab jätta valveta, keegi ei varasta

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Éva Katona
Éva Katona Foto: Erakogu

Tallinna Ülikoolis õppiv Ungari vahetusüliõpilane Éva Katona kirjeldab Postimehele eestlaste ja ungarlaste erinevust ning Tallinna vanalinna võlu.

Éva sõnul on Ungaris inimesed rohkem avatumad ning tunduvad õnnelikumad kui eestlased. «Mind natuke häirib see, et eestlastega on raske kontakti saada. Tundub, et inimeste vahel on justkui sein ning sellest peab ennast läbi töötama, et saaks avatult suhelda,» kirjeldab oma kogemusi eestlastega suheldes Éva Katona.

Eestlastega on raske sõbraks saada, kuid Éva sõnul oleme suheldes väga lugupidavad. Tudengi sõnul aktsepteerivad eestlased teiste arvamusi ega sega üksteisele niipalju vahele kui ungarlased. «Kui räägid midagi, siis sinu eestlasest vestluspartner ootab niikaua, kui sa oled lõpetanud,» lisas tudengineiu.

Positiivse küljena toob Éva välja eestlaste ausust ning turvalist elukeskkonda. «Siin saab oma asju jätta valveta. Ma tean, et keegi ei varasta. Kohtades, kus on ainult eestlased, ei pea kartma, et asjad varastatakse. Ma võin unustada oma rahakoti maha mitmeks tunniks ja tagasi tulles on ta omal kohal»

Ööelu kommenteerides on tudengi sõnul Tallinn võrdlemisi sarnane Budapestiga, pigem vääriks ööelu asemel tähelepanu Tallinna vanalinn. «Seal on väga ilus ja muinasjutuline. See on nagu võlumaailm, vanade majade ja tänavatega,» kiidab Éva Tallinna vanalinna.

Ungarlannale meeldib Eestis elades see, et siin on vähe nõmedat bürokraatiat. Tudengi sõnul käib kõik väga kiiresti ja lihtsalt, see on nagu öö ja päev võrreldes Ungariga. Ungaris veedaks Éva neli tundi järjekorras, et oma andmeid edastada, siin võtab protsess aega mõned minutid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles