Viks: rohkem hoolivust!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TOOMAS VIKS
TOOMAS VIKS Foto: Valimised

Abivajajat tuleb märgata ning vajadusel sekkuda, leiab Tallinna korrakaitsekomisjoni liige Toomas Viks (RE).

«Peame kõik olema üksteise suhtes igapäevaelus hoolivad, märkama tõrjutuid ja vajadusel toetama jõu ja nõuga. Turvalisus algab meist endist,» leiab ta. 

«Oluline sõnum siinkohal on: märgake abivajajat ning ärge jätke teda oma murega üksi. Tuleb omada julgust koheselt sekkuda ja abi pakkuda,» rääkis ta. «Võtmesõnadeks on tähelepanu ja hoolivus üksteise suhtes, mida jääb tänases ühiskonnas vajaka kõikjal- koolis, tööl kui lihtsalt linnatänavatel,» on Viks kriitiline.

«Nõrgemat,  tõrjutut ja tagakiusatud märgata on asja üks pool, veelgi olulisem on sekkuda ja nõrgema kaitseks välja astuda. Jah, see nõuab sisemist julgust, kuid vaid nii saame ühiskonnas midagi muuta. Seda saame muuta just meie ise, mitte range seadus,» kinnitab mees.

«Kui näiteks lapsel on mure, siis esmalt vaatab ta loomulikult täiskasvanu poole. Traagika juhtub aga siis, kui laps ei saa oma murele abi, teda kas ei usuta või siis ei võeta tõsiselt. Siis jääbki laps täiesti üksi siin laias ilmas ning sellel võivad olla väga kurvad tagajärjed,» räägib ta. «Tahan igal juhul kõiki lapsevanemaid ja õpetajaid üles kutsuda: ärge jätke last tähelepanuta!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles