Direktor Hendrik Agur: koolitulistamine on liiga pehme termin, see oli mõrv

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hendrik Agur
Hendrik Agur Foto: Andres Haabu

Tallinna koolijuhtide nõupidamisel avasõnad lausunud Gustav Adolfi gümnaasiumi direktor Hendrik Aguri sõnul peaksime koolitulistamise asemel kasutama terminit mõrv.

«Me ei peaks rääkima koolitulistamisest, räägime õigete sõnadega, see oli mõrv. Õpilane mõrvas õpetaja. Mõrvanädal, mis on haridusinimesi hingepõhjani raputanud, kestab endiselt,» sõnas nõupidamise avasõnades Agur.

Direktor nentis, et mõrv koolis on tänane reaalsus. «Seda on võigas välja öelda, aga terminitel on oluline kaal inimeste teadvuses. Õpilane mõrvas õpetaja, nii lihtne see ongi,» ütles Agur.

Nõupidamisel ettekandega esinenud Põhja korrakaitsebüroo juht Valdo Põder ütles oma ettekandes, et sageli toodetakse kriisiplaane ainult selleks, et linnukene oleks kirjas.

Hendrik Agur kommenteeris kriisiplaanide kehva taset: «Võetakse kriisiplaan naaberkoolilt ja kopeeritakse üle nõnda, et unustatakse isegi nimed vahetamata. Selline tegevus ei otseselt kuritegelik, aga see on ülim hoolimatus. Iga kool ja kogukond tunneb kõige paremini oma lapsi, olukorda ja hooneid. Ma loodan väga, et enamik koole suhtub tõsiselt kriisiplaanide tegemisse.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles