Algavad Pirita ja Rummu tee ristmiku rekonstrueerimistööd

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirita tee.
Pirita tee. Foto: Küllike Rooväli

Ülehomme, 11. augustil alustatakse Pirita linnaosa viimaste aastate suurima tee-ehitusprojektiga, mille käigus rajatakse Pirita ja Rummu tee fooriristmik.

Pirita ja Rummu tee fooriristmikku on nii kohalikud elanikud kui kõik teised liiklejad juba ammu pikisilmi oodanud. Aastaid on nimetatud ristmik valmistanud autojuhtidele meelehärmi, seda eriti pimedal ajal liigeldes, kui nähtavus on halb ja ilmastikuolud rasked. Siiani foorijuhtimiseta ristmikul on olnud eriti raskendatud vasakpöörde sooritamine Rummu teelt Pirita teele.

2008. aasta loendustulemuste põhjal valminud liiklussageduste skeem näitab, et eriti intensiivse liiklusega on ristmikul peateeks olev Pirita tee, mida hommikusel tipptunnil läbib suunal Pirita – kesklinn 2000 ning õhtusel tipptunnil vastupidisel suunal isegi 2700 sõidukit tunnis.

Ristmiku eskiisprojekti koostaja AS K-Projekti 2015. aastaks tehtud liiklusprognoos näeb tänu fooride paigaldamisele ette olulist liikluse rahustamist, samas mitte eriti halvendades liikluse sujuvust Pirita teel.

Pirita linnaosa vanema Tiit Teriku sõnul pannakse ehitusperioodi jooksul liiklust reguleerivad märgid välja juba homse päeva jooksul ning töödega tehakse algust ülehomme. «Rummu ristmiku rekonstrueerimistööd peaksid kestma kuu aega ning tööde tegija on vähemasti lubanud, et liiklust otseselt ei suleta,» selgitas Terik.

Fooriristmiku ehitushind on 9 miljonit krooni. Renoveerimise käigus tehakse korda ka teekate ning rajatakse uus bussipeatus Pirita Selveri juurde. Tööde peatöövõtja on AS Lemminkäinen Eesti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles