Klandorf: IRLi rahvusluse müüt hakkab kokku vajuma

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Klandorf.
Kalle Klandorf. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Eerik-Niiles Kross ja Yoko Alender liikusid IRList Reformierakonda, sest said ilmselt aru, et senine IRLi kultiveeritud rahvusluse müüt hakkab kokku kukkuma ja sellega poliitikas kaugele ei jõua, arvas keskerakondlasest Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf.

«Eks see ole nende isiklik asi, millises parteis nad näevad endal paremat positsiooni riigikogus. Ju nad siis jätsid lootuse, et IRL võiks valitsusse pääseda. Nad nägid, et nad ei pääse IRLis olles võimule ja sellepärast läksidki Reformierakonda. Aga ma ei usu, et Reformierakonnal neid nüüd nii väga vaja oli,» arvas Klandorf.

«Ma imestan ka seda, et nad väidavad endal olevat paremaid võimalusi oma ideede ellu viimiseks Reformierakonnas kui IRLis, kes nimetab ennast rahvuslikuks parteiks. See tähendab minu arvates pigem seda, et isiklikud huvid mängivad põhimõtted üle. Kui inimene räägib kogu aeg, millised vaated ja aated tal on, siis on arusaadav, kui näiteks sotsiaaldemokraat liitub Keskerakonnaga või keskerakondlane sotsidega. Aga seda on ju ka varem räägitud, et kõige teravam võitlus häälte pärast käib IRLi ja Reformierakonna vahel, nende häältebaas on osaliselt kattuv, lisas ta.

Klandorfi sõnul on IRL Krossi ja Alenderi lahkumise tõttu kaotanud ka juhirolli Tallinna volikogu opositsioonis. Need kaks häält annavad tema sõnul Reformierakonnale võimaluse volikogus esile tõusta.

«Ilmselt see väga parempoolne või väga rahvuslase müüt hakkab inimeste silmis kokku kukkuma, sest tegelik elu on midagi hoopis muud,» arvas abilinnapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles