Muuseumimuusika

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muuseumimuusika
Muuseumimuusika Foto: Kultuurikava.ee

Neljapäeval, 30. oktoobril kell 17 kõlavad Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumis Muuseumimuusikasarja esimesed akordid. Ekspositsioonisaali väärikas õhkkonnas saab kuulda muuseumi hea naabri Georg Otsa nimelise Tallinna Muusikakooli muusikute esituses klassikalise muusika palu erinevatest ajastutest. Osalemine muuseumi sooduspiletiga (2€).

Heliloojate J. S. Bachi, J. Sibeliuse, C. Debussy, D. Šostakovitši, A. Thomysi, W. Barkeri ja L. Sumera teostega võtavad mõõtu Karl Leimand (klaver), Karl Tipp (saksofon), saksofonikvartett, Hanna Maria Aavik (kontrabass), Ann Mäekivi (vioola) ja Angelika Anette Antsmäe (tšello), klaveril saadavad Dede Noodla ja Reinut Tepp.

Muuseumimuusika sari viib loominguliselt kokku kooli ja muuseumi, mis otsapidi (füüsiliselt ja valdkondlikult) teineteisega nagunii kokku puutuvad. Kuu viimase neljapäeva õhtuti saab muuseumi saal täidetud elava helikeelega. Kuulda saab seda, mis Georg Otsa nimelises Tallinna Muusikakoolis aktuaalne ning muuseumikonteksti sobituv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles