Hendrik Kaljujärv / Rising Matter

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hendrik Kaljujärv / Rising Matter
Hendrik Kaljujärv / Rising Matter Foto: Kultuurikava.ee

Seistes sügaviku lävepakul, ei ole maist küllust, millest me pole kohustatud loobuma. Seetõttu on lavastus

"Rising Matter"

pidevalt muutuvate, voogavate ja kaduvate kujundite jada. Need kujundid on ajutised, nende põhiolemus on defineerimatu. Lavastus on dünaamiline - see tähendab, et ta pole valmis "asi", vaid ta areneb pidevalt nii ajas kui ka ruumis. Tegemist on ennekõike konstruktsiooniga, millega vaataja silmitsi on asetatud.



"Rising Matter"

on midagi, mis polegi veel alanud. See on midagi, mis toimus just praegu, ja veel midagi, mis on juba lõppenud - kõik koos ühes ja samas. "Rising Matter" on võimsus, mis lahustab tähendused, totaalne tee, mis nõuab tingimusteta loobumist. Sest seistes sügaviku lävepakul, ei ole maist küllust, millest me pole kohustatud loobuma.



Hendrik Kaljujärv

on olnud loominguliselt aktiivne paljudes formaatides, loonud muusikat sõna- ja tantsulavastustele, teinud installatsioone galeriides, lavastanud  ja osalenud töödes nii Kanuti Gildi Saalis, Von Krahlis kui ka teatris NO99. Tema tööde läbiv tunnus on intensiivne ja sügav seisunditaotlus ja hoolikalt viimistletud töö erinevate meediumite ja vahenditega. Peale tehnilise täpsuse, mille Hendrik on viinud kõrgele tasemele, on ta võimeline tunnetama erinevate formaatide toimemehhanisme, jäädes truuks enda esteetilistele ja ideelistele valikutele.



Lavastus, kontseptsioon:

Hendrik Kaljujärv

Helikujundus:

Hendrik Kaljujärv

Valguskujundus:

Revo Koplus

Video:

Emer Värk

Kaasproduktsioon: Kanuti Gildi SAAL


Kestus: 50`

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles