Esmaspäeval avatakse pidulikult Pärnu maantee

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuenenud Pärnu maantee.
Uuenenud Pärnu maantee. Foto: Martin Ilustrumm

Esmaspäeval avatakse pidulikult nii rekonstrueeritud Pärnu maantee kui uuendatud trammitee, trammiga Tondile sõitmise võimalust peab siiski veel pisut ootama.

«Valmis on saanud rekonstrueeritud Pärnu maantee lõik Vabaduse väljak – Tondi. Uute CAF Urbos tüüpi trammide saabumiseks oli vajalik viia infrastruktuur seisukorda, mis võimaldab 2014. aasta lõpus 3. ja 4 trammiliinil kasutusele võtta kuni 70 tonnise registrimassiga trammid,» teatas Tallinna Linnatranspordi AS (TLT).

Tööde käigus uuendati rekonstrueeritud lõigul täielikult trammiliini rööbastee, vahetati välja trammide toitmiseks vajalik kontaktvõrk, rekonstrueeriti veoalajaamad ning uuendati trammitee all olevad kommunikatsioonid. Lisaks trammiteede rekonstrueerimisele tehti kommunaalameti tellimusel ning Tallinna linna rahastusel Pärnu maantee ja Tondi tänava sõidutee ning kõnniteede taastusremont, paigaldati uus tänavavalgustus ja tehti Pärnu maantee viadukti kapitaalremont. Tööde käesoleva etapi raames rekonstrueeriti uute trammide vastuvõtuks ka Pärnu maantee trammidepoo.

Tallinna 3. ja 4 trammiliini uuendamise projekti kogumaksumus on 91 miljonit eurot. Eesti Vabariigi ja Hispaania Kuningriigi vahel sõlmitud lepinguga saastekvootide eest ostetavad trammid moodustavad sellest 53,4 miljonit eurot. Keskkonnaministeerium toetab Tallinna trammiliikluse kaasajastamist ja keskkonnasõbralikumaks muutmist Euroopa Ühtekuuluvusfondi vahenditest läbi Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK) 18,9 miljoni euroga. TLT ja Tallinna linn finantseerivad uute trammide liinile toomist 2013-2015 jooksul vähemalt 14 miljoni euro ulatuses.

«Suurprojekt on edenenud edukalt ja seda eelkõige tänu asjaosaliste harvanähtavale väga edukale koostööle,» ütles TLT juhatuse esimees Enno Tamm.

Esmaspäeval peaks selguma ka see, millal alustavad jälle tööd trammiliinid nr 3 ja 4.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles