Lootsmann peab Keila koolireformi seadusevastaseks

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keila linna vapp.
Keila linna vapp. Foto: Vikipeedia

Harju maavanema Värner Lootsmanni hinnangul on Keila otsus kahe kooli liitmise kohta seadusevastane ning ta nõuab omavalitsuselt selle otsuse ümbervaatamist.


«Keila linnavolikogu on läinud vastuollu põhikooli ja gümnaasiumiseaduse § 491 lõikega 2, kus on ammendavalt loetletud munitsipaalkooli tegevuse lõpetamise alused,» teatas Harju maavanem Värner Lootsmann asutuse veebilehel.


Maavanema sõnul ei saa kuidagi argumendiks olla protsessi tagasipööramisega kaasnevad täiendavad kulud, millele viitavad Keila linnajuhid. «Kokkuhoid ei saa olla õigustuseks jätkuvale seaduserikkumisele,» rõhutas Lootsmann.

Harju maavanem tegi Keila linnavolikogule ettepaneku viia Keila volikogu selle aasta veebruaris vastuvõetud Keila algkooli ja Keila gümnaasiumi tegevuse lõpetamise ning nende õiguste ja kohustuste üleandmise kohta sihtasutusele Keila Hariduse Sihtasutus vastavusse põhikooli- ja gümnaasiumiseadusega.


Kui Keila linnavolikogu maavanema ettepanekut ei täida, on maavanemal õigus vaidlustada kõnealune otsus halduskohtus.


Varem on sellele seaduserikkumisele viidanud ka õiguskantsler Indrek Teder, kelle hinnangul ei ole võimalik munitsipaalkooli pidamise kohustust asendada erakooli avamise võimaldamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles