Ossinovski taunis Keevalliku joobes peaga autojuhtimist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Tehnikaülikooli rektor Andres Keevallik pärast avariid.
Tallinna Tehnikaülikooli rektor Andres Keevallik pärast avariid. Foto: «Reporter» / Kanal 2

Haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski taunis Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) rektori Andres Keevalliku joobes peaga autojuhtimist.

«Ebakaines olekus autorooli istumine ning seejärel ka avarii põhjustamine väärib selget hukkamõistu. Joobes peaga roolis olles ei ohusta me vaid iseennast, vaid ka kaaskodanikke. Tagasiastumise otsuse saab teha eelkõige rektor ise ja ülikool,» ütles Ossinovski.

TTÜ rektor Andres Keevallik tegi teisipäeva õhtul Tallinnas purjus peaga avarii.

Politsei sai teisipäeval kell 22.30 väljakutse Tallinnasse Kaupmehe tänavale, kus sõiduauto Mercedes-Benz oli sõitnud läbi Kaupmehe tänav 6 asuva kaupluse vitriinakna, vahendas reporter.ee. Politseinikud tuvastasid sõidukit juhtinud 71-aastasel Andres Keevallikul alkoholijoobe. Juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks on alustatud menetlust.

Rektori joove jäi alla 1,5 promilli, mis tähendab, et teda karistatakse väärteo korras.

Keevallik ütles, et kahetseb oma tegu, on äärmiselt kurb ja šokis juhtunust.

Keevallik sõitis kolmapäeval ära puhkusele, kuid lubas enne, et paneb rektoriameti maha.

Tehnikaülikooli haldusdirektor Margus Leivo ütles «Reporterile», et politsei käis sündmuskohal ja tuvastas Keevallikul joobe.

«Ühe eksimuse pärast ei saa inimest maha kanda ja tema muid tegusid olematuks teha,» leidis Leivo. "Tagasiastumise otsustab ta kõigepealt ise, see on tema enda otsus. Aga ülikool on praegu uue seadusega üleminekuperioodis, on moodustumas uus kuratoorium ja niikuinii on tulemas uued rektorivalimised, võib-olla leitakse seniks mingi kompromiss.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles