Tehnikaülikooli rektor Keevallik kavatseb joobeseisundis tehtud avarii tõttu ametist lahkuda

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TTÜ 95. aastapäev. Andres Keevallik.
TTÜ 95. aastapäev. Andres Keevallik. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna Tehnikaülikooli rektor Andres Keevallik tegi eile õhtul Tallinnas purjus peaga avarii ning kavatseb seetõttu ametist lahkuda.

Politsei andmeil saadi eile hilisõhtul kella 22.30 ajal väljakutse Tallinnas Kaupmehe tänavale, kus sõiduauto Mercedes oli sõitnud läbi Kaupmehe 6 asuva kaupluse vitriinakna, vahendas Reporter.ee.

Politseinikud tuvastasid sõidukit juhtinud 71-aastasel Andres Keevallikul alkoholijoobe. Juhtunu asjaolude välja selgitamiseks on alustatud menetlust.

Keevallik keeldus intervjuust Reporterile, kuid ütles, et kahetseb oma tegu, on äärmiselt kurb ja šokis juhtunust. Keevallik sõitis täna ära puhkusele, lisades, et paneb rektoriameti maha.

Tallinna Tehnikaülikooli haldusdirektor Margus Leivo rääkis «Reporterile», et politsei käis kohal ning tuvastas joobe. «Et oli siis mingi Türgi saatkonna vastuvõtt või ma ei tea, mis vastuvõtt seal eile oli, ma ei oska selle kohta midagi öelda, aga intsident on väga kahetsusväärne ja ma usun, et Andres Keevallik hakkab mõne aja pärast ise intervjuusid andma, et las ta praegu toibub sellest asjast.»

«See, kuidas me ühiskonnas praegu tähelepanu leidsime, ei ole kellelegi meeldiv ja me kõik vabandame selle eest,» lisas Leivo.

Naabrite ütluste järgi oli pärast aknasse sõitu Mercedese parkinud ja autost väljunud Keevallik läinud üles tuppa, koju, kuhu järgnes hiljem politsei. Politseid nähes tunnistas rektor Keevallik ka juhtunu üles.

«Ühe eksimuse pärast ei saa inimest maha kanda ja tema tegusid olematuks teha. Tagasiastumise otsustab ta kõigepealt ise, see on tema enda otsus. Aga ülikool on praegu uue seadusega üleminekuperioodis, on moodustumas uus kuratoorium ja niikuinii on tulemas uued rektorivalimised, et võibolla leitakse seniks mingi kompromiss,» rääkis Leivo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles