Linna piirile planeeritakse äri- ja tootmiskvartalit

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavalitsus.
Tallinna linnavalitsus. Foto: Uwe Gnadenteich

Tallinna linnavalitsus võtab homsel istungil vastu detailplaneeringu, mille eesmärgiks on rajada linna piirile äri- ja tootmishooned.

Detailplaneeringuga soovitakse määrata ehitusõigus kokku kaheteistkümne äri- ja tootmishoone ehitamiseks, teatas linnavalitsuse pressiteenistus. Samuti on detailplaneeringus lahendatud ala heakorrastus ja haljastus, juurdepääsud, parkimine ning tehnovõrkudega varustamine.

Haabersti linnaosas asuv 4,12 hektari suurune planeeringuala on plaanis jagada jagamine viieks tootmis- ja ärimaa sihtotstarbega krundiks. Tähetorni tn 102 kinnistu detailplaneeringu koostas Ruum ja Maastik OÜ. Planeeringuala asub Haabersti linnaosas, Mäeküla piirkonnas Tähetorni tänava ääres. Planeeritav ala on hoonestatud tootmishoonetega. Tootmismaa sihtotstarbega Tähetorni tn 102 kinnistu kuulub Brandente Eesti OÜ ja Eesti Puu OÜ kaasomandisse. Planeeritav kinnistu on valdavalt võsastunud jäätmaa, millel kasvab lepa-, kase ja pajuvõsa.

Detailplaneeringu algatamist taotles Brandente Eesti OÜ. Detailplaneeringu koostamine algatati linnavalitsuse 9. veebruari 2011 korraldusega. Detailplaneeringu lähteseisukohtade ja eskiislahenduse tutvustamiseks toimus 24. märtsil 2011 avalik arutelu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles