Korduvalt põlenud endise koolimaja lammutusprojekt maksab 3000 eurot

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine koolimaja Õismäe teel on ära lagastatud ja kümneid kordi põlenud.
Endine koolimaja Õismäe teel on ära lagastatud ja kümneid kordi põlenud. Foto: Martin Ilustrumm

Linnavalitsus eraldab homsel istungil reservfondist Haabersti linnaosavalitsusele 3000 eurot Õismäe tee 130 asuva endise koolimaja lammutusprojekti tellimiseks.

1977. aastal ehitatud ja 2011. aastal tühjaks jäänud koolihoone on linnaosavalitsuse bilansis. 2013. aasta sügisel lõhuti täielikult hoone tehnilise valve süsteem. Linnaosavalitsus taastas süsteemi, kuid tänavu kevadel lõhuti see uuesti. Samuti lõhkusid vandaalid täielikult hoone elektrisüsteemi, mille tagajärjel oli tehnilise valve taastamine võimatu, seisab eelnõu seletuskirjas.

Lisaks sissemurdmistele ja vandaalitsemistele on käesoleval sagenenud süütamised koolihoones. Põhja päästekeskuse andmetel on endises koolihoones käesoleva aasta 1. jaanuarist 7. juulini olnud 21 põlengut.

Suvel kulutas linnaosavalitsus maja uste ja akende sulgemiseks ning selle aiaga piiramiseks üle 6000 euro, kuid sellest polnud abi. Tänavu 8. augustist kuni 17. septembrini põles maja 19 korda.

Linnaosavalitsus pidas läbirääkimisi mitme võimaliku huvilisega, sealhulgas ühe usuorganisatsiooniga, kes olid huvitatud maja kasutuselevõtmisest, kuid tulemusteta. Seetõttu otsustati maja lammutada ning lammutusprojekti koostamiseks eraldabki linnavalitsus nüüd raha.

Samasuguse saatusega endine koolihoone asus Mustamäel Akadeemia tee 30. Samuti kümneid kordi põlenud tühi maja lammutati äsja ning selle asemele lubab linn rajada spordikompleksi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles