Tallinn andis e-valimiste vastase loengusarja toetuseks 5000 eurot

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muuhulgas on MTÜ Ausad Valimised läbi viinud ka e-valimiste vastase reklaamikampaania, mille eest tarbijakaitseamet trahvis MTÜd 1600 euroga.
Muuhulgas on MTÜ Ausad Valimised läbi viinud ka e-valimiste vastase reklaamikampaania, mille eest tarbijakaitseamet trahvis MTÜd 1600 euroga. Foto: Mati Hiis

Tallinna linnavalitsus otsustas oma eelmise nädala istungil eraldada linnavalitsuse reservfondist Kesklinna valitsusele 5000 eurot «linnakodanikele mõeldud tasuta loengusarja läbiviimise toetamiseks».

«Loengusari korraldatakse jätkukoolitusena 2012. aastal alguse saanud loengusarjale. Loengusarja eesmärgiks on selgitada inimestele, kuidas erinevad poliitilised jõud kasutavad avalikke vahendeid valimiskampaaniates. Loengusari kutsub üles arutama ja analüüsima erinevaid teemasid ja selle läbi aitab kuulajatel targa kodanikuna ühiskondlikus elus aktiivselt osaleda. Loengusari on parteiliselt neutraalne ja sisaldab tänase Eesti poliitika erinevaid vaatepunkte. Esinema on kutsutud tunnustatud ja autoriteetsed arvamusliidrid,» kirjutab Kesklinna vanem Alar Nääme korralduse eelnõu seletuskirjas.

Seletuskirja kohaselt toimub loengusari Hopneri Majas ja käsitleb kolme teemat. Loengud viiakse läbi 23. oktoobril ning 6. ja 20. novembril.

Eelnõus pole sõnagi kellest, kellele raha läheb, kuid sellele annab vastuse faili nimi, millega korraldus linnavalitsuse istungite infosüsteemi on salvestatud: «36889_Reservfondist raha eraldamine_MTÜ Ausad Valimised.doc».

MTÜ Ausad Valimised on mittetulundusühing, mille juhatusse kuuluvad keskerakondlasest riigikogu liige Siret Kotka ning Tallinna Ülikooli professor Rein Ruutsoo.

Tegevusaruande kohaselt on MTÜ Ausad Valimised eesmärgiks on suurendada demokraatliku ühiskonna legitiimsust ja eelkõige aidata kaasa kodanike teadlikkusele sellest, millised on tänapäevaste insenerlike tehnoloogiate ka haldustehnoloogiatega kaasnevad ohud ja probleemid. Eesmärgi täitmiseks on MTÜ korraldanud kaks teabekampaaniat e-valimiste ohtudest ning kutsunud siia esinema välismaiseid spetsialiste.

MTÜ rahaeraldus ilmus veebis kättesaadavasse linnavalitsuse istungi päevakorda alles siis, kui istung ja sellele järgnenud pressikonverents olid juba läbi ning ajakirjanikud päevakorra vastu huvi kaotanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles