Tallinna linnajuhid käisid Türgis

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Internet

Tallinna linna delegatsioon külastas Euroopa Liidu ja Türgi linnade suhete arendamise programmi raames möödunud nädalal Ida-Türgis Elazig´i linna ning samanimelist provintsi. 

Delegatsiooni juhi abilinnapea Merike Martinsoni hinnangul oli talle eriti muljetavaldav Türgi tervishoiusüsteemi areng. «Näiteks järjekorrad eriarsti vastuvõtule on riikliku tervishoiupoliitika aruka korraldusega vaid mõne aasta jooksul sisuliselt kadunud. Samal ajal on nii riikliku kui erameditsiini tase, mida Elazigis nägime, heal kaasaegsel tasemel,» ütles Martinson.

Martinson loodab, et Türgi tervishoiukorralduse edukat kogemust on võimalik visiidil loodud kontaktide kaudu edaspidi Tallinnas laiemalt tutvustada. Tema sõnul on Türgi kiiresti kasvanud elatustase ning hea lennuühendus on teinud Tallinna Türgi turistidele paremini kättesaadavaks. Türgi riiklikud arengukavad näevad just ette riigi lõunarannikule koondunud puhkemajanduse hajutamist ka kiiresti kasvavatesse  Elazigi-sarnastesse siseprovintsidesse.  

Tallinna delegatsiooni kuulusid lisaks Martinsonile tervishoiuameti juhataja Vahur Keldrima,  koordinatsioonijuht Kaarel-Mati Halla ja linna esindaja Euroopa Liidus Allan Alaküla

Elazigi provintsi kuberner ja samanimelise linna linnapea külastasid Tallinna tänavu mais ja Tallinna poolt oli nüüd tegemist vastuvisiidiga. Visiidid toimusid Euroopa Liidu ja Türgi linnade suhete arendamise programmi Vabpro kulu ja kirjadega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles