Tallinna Vesi: keskkonnareostust pole

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pinnase vajumine Stroomi parkla juures.
Pinnase vajumine Stroomi parkla juures. Foto: Linnavalitsuse pressiteenistus

AS Tallinna Vesi kinnitas, et hoolimata pinnase vajumisest Stroomi piirkonnas reovee kollektori juures toimib reovee äravool tõrgeteta ning keskkonnareostust ei ole.

Möödunud reedel tuvastas ettevõte, et Stroomi piirkonnas asuva Tihase kollektori kohal on pinnas vajunud. 

«Oleme alustanud remonttööde ettevalmistamisega ning võtnud kasutusele ettevaatusabinõud keskkonnareostuse vältimiseks ning teenuse toimimise tagamiseks,» ütles AS Tallinna Vesi tootmisdirektor Aleksandr Timofejev. 

«Vähendamaks koormust Tihase kollektorile, oleme mitmetes punktides reovee ning sademevee ümber suunanud teistesse ümberkaudsetesse kollektoritesse. Samuti oleme paigaldanud suure võimsusega pumbad, mis võimaldavad juhtida reovee teiste torustike kaudu kollektorist mööda, Paljassaare reoveepuhastusjaama,» selgitas ta.

Selleks, et olukord kiiremini lahendada, on kaasatud nii Eesti parimad insenerid, muuhulgas Tallinna Tehnikaülikooli teadlased, kui ka spetsialistid emaettevõttest United Utilities. Samuti on tööde planeerimisse kaasatud koostööpartnerid, kellel on väga palju kogemusi sügavate kaevetööde teostamisel ning tunnelite ehitamisel.

Juurdepääs remonttööde piirkonnale on jätkuvalt piiratud ning Stroomi ranna Paldiski maantee poolses piirkonnas on muudatused liikluskorralduses.

Ettevõte vabandab ebameeldivuste pärast ja palub mõistvat suhtumist olukorra lahendamisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles