Galerii: vaata, missugune uus Kosmos IMAX kino kerkib Tallinna

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Alates tänasest on legendaarsel kinohoonel uus nimi, Kosmos IMAX. Uus nimi kannab ajaloolise hoone väärtusi ning kaasaegse tehnoloogia olemust  - seda peegeldab IMAX.

IMAXi eripäraks on säravaim pilt ja ülikvaliteetne heli, mida saab nautida senisest suuremal ekraanil. IMAXit ei ole siiani veel üheski Baltikumi ega Skandinaavia kinos, Tallinnast saab piirkonna esimene linn, kus on sellisel tasemel filme võimalus nautida.

«Olime algusest peale kindlad, et soovime säilitada legendaarse nime, lisades sinna juurde kaasaegseima kinotehnoloogia märgi IMAX,» selgitas kino omanik Tatiana Tolstaya. «Kosmose kino ei ole vaid kino iseenesest vaid on ka arhitektuuriliselt Tallinna jaoks märgiline ehitis - siin majas on üles kasvanud mitmeid põlvkondi kinosõpru,» lisas Tolstaya.

Kosmos IMAXi esimene avalik väljaastumine toimub koostöös PÖFFiga. Uuendatud Kosmos IMAX kinos saab näha sisukat filmiprogrammi, aega veeta mängude ja mitmesuguste harivate programmidega ning kinnitada keha kohvikus.  Lisaks sellele luuakse kinos tingimused ka piiratud liikumisvõimalustega inimestele. Kosmos IMAX renoveerimise nurgakiviks sai paigaldatud 11.aprillil käesoleval aastal ehtne kosmose objekt – Sihhote-Alini meteoriit, mis langes Maale 12. veebruaril 1947. aastal. 

IMAX: lühend väljendist Image MAXimum.

IMAX-i kõige suurem saladus peitub ekraani suuruses. Ligikaudu 300 m2 suuruse ekraani pildiga katmiseks on vaja lausa kahte 4K digitaalkino projektorit, mis töötavad üheaegselt, tagamaks säravaima ja nüansirikkaima pildi. Pilt on suurem, kui inimese vaateväli ja pildi piir tegelikkusega hajub.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles