Kohus ei rahuldanud Kõlvarti kaebust Postimehe vastu

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart.
Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart. Foto: Tairo Lutter

Tartu Ringkonnakohus ei rahuldanud täna Mihhail Kõlvarti apellatsioonkaebust  seoses Postimehes avaldatud artikliga «Uuritakse abilinnapeaga seotud linnaraha liikumist».

Mihhail Kõlvart pidas ebaõigeks faktiväiteid, et uuritakse abilinnapeaga seotud linnaraha liikumist ning uurimisasutuste tähelepanu on äratanud 2011. aasta alguses Tallinna eelarvest keskerakondlasest abilinnapea Mihhail Kõlvartiga seotud Eesti Taekwondo Liidule tehtud ülekanne.

Kõlvarti väitel on ebaõige ka fakt, et Tallinna Spordi- ja Noorsooameti juhataja Rein Ilves ja tema sõlmisid 8. aprillil tagantjärele raha eraldamise lepingu võitluskunsti võistluste korraldamiseks.

Kohus leidis, et artiklis sisalduvad väited vastavad siiski tegelikkusele. 2011. aasta alguses tehti Tallinna linna eelarvest ülekanne Eesti Taekwondo Liidule, mis on seotud Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvartiga. MTÜ Eesti Taekwondo Liit juhatuse liige  Kõlvart ja Tallinna Spordi- ja Noorsooameti juhataja Rein Ilves sõlmisid  08.04.2011 raha eraldamise lepingu, mille kohaselt on lepingu eesmärgiks Tallinna Spordi- ja Noorsooameti eelarvest eraldatava toetuse ülekandmise tingimuste ja selle kasutamise tingimustes kokkuleppimine.

Kuna toetus oli reaalselt juba enne lepingu sõlmimist 22.02.2001 kantud mittetulundusühingu arvelduskontole, siis ongi raha eraldamise leping raha eraldamise osas sõlmitud tagantjärele. Asjaolu, et lepingus on kokku lepitud aruandluses ja kontrollis ei välista seda, et leping raha eraldamise kohta oli sõlmitud siiski tagantjärele.

Mihhail Kõlvart pidas ebaõigeks Postimehe väidet, et uurimisasutusi on kirjeldatud tehing huvitanud. Postimees esitas tõendina Rahapesu andmebüroo vastuse, milles kinnitati kontrollimenetlust seoses MTÜ Eesti Taekwondo Liit kahe sarnase summa laekumisega Tallinna linna eelarvest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles