Kloostri Ait võõrustab kirjandusklubi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kloostri Ait.
Kloostri Ait. Foto: Karli Saul/SCANPIX

Euroopa Komisjoni ellu kutsutud kirjanduskohvikud kolisid Kloostri Aita. Muutub ka kohvikuõhtute ülesehitus – raamatuid ja autoreid koondatakse eelkõige ühise temaatika järgi.

Esimene uuenenud kirjanduskohvik toimub 30. oktoobril kell 19-22 ja õhtu teema on «Väike inimene suures kirjanduses». Alustuseks vesteldakse tõlkija Kadri Jaanitsaga miljonite laste ja täiskasvanute lemmikust Tove Janssonist, kelle sünnist möödus augustis 100 aastat.

Seejärel tuleb uurimise alla Györgi Dragománi romaan «Valge kuningas». Mis saladus see on, mis on aidanud sel rumeenia-ungari lapsepõlvest kõneleval raamatul saada tõlgituks enam kui 35 keelde? Teejuhiks tuleb romaani tõlkija Reet Klettenberg.

Räägitakse ka Nancy Hustoni romaanist «Murrangujooned». Tõlkija Triinu Tamm avab kanada-prantsuse kirjaniku loomingu tagamaid ja uudistame, missugune see murranguline 20. sajand lapse perspektiivist paistab. Kas on jooni, mis kumavad läbi kõigist valitud raamatutest?

Muusikalisi vahepalu esitavad pärismusmuusikud Karoliina Kreintaal ja Merike Paberits. Õhtut juhivad Kätlin Kaldmaa ja P.I. Filimonov. Kõigi kohvikukülastajate vahel loositakse välja kõnealuste autorite raamatud. Raamatuid saab ka kaasa osta.

Üritus on tasuta ja oodatud on kõik huvilised, korraldajad paluvad end siiski eelnevalt õhtule registreerida e-posti aadressil COMM-REP-TLL@ec.europa.eu

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles