Kaarli kirikus toimub tasuta hingedepäeva kontsert

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarli kirik
Kaarli kirik Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Pühapäeval, 2. novembril kell 16 toimub Kaarli kirikus tasuta hingedepäeva kontsert, kus Tallinna Kammerorkester esitab Pärdi ja Bachi loomingut.

Hingedepäeva kontserdil kõlab kahe suurkuju muusika: esitatakse Saksa barokiaja suurkuju Johann Sebastian Bachi ja Eesti tänapäeva suurkuju Arvo Pärdi muusikat.

Tallinna Kammerorkestrit ning Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia segakoori juhatab dirigent Tõnu Kaljuste. Bachi ning Pärdi teosed on kontserdil vaheldumisi:  Pärdi Tabula rasast teine osa Silentium, siis Bachi aaria orkestrisüidist, Pärdi «Trisagion» ja Bachi Largo kaheviiulikontserdist,  Pärdi «Für Lennart in memoriam» ja Bachi  koraal. 

Tõnu Kaljuste ütleb kava kohta: «Muusika, mida tehakse hingega, sobib igasse päeva. Hingedepäeva muusika, Bach ja Pärt, puudutab loodetavasti igat hinge.»

Tallinna linn kingib selle erakordselt kõrgetasemelise kontserdi linnarahvale tasuta, et hingedepäeval saaks igaüks minna ja iseendasse vaadata ning oma lähedastele mõelda.

Tallinna Kammerorkester (TKO) on maailmas kõige enam Pärdi muusikat esitanud orkester.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles