Metallikratid pöörasid Kivimäel metsatuka segi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metallikrattide huviorbiidis on ka kunagine raadiomast, mille paarist pingutustrossist on juba jagu saadud.
Metallikrattide huviorbiidis on ka kunagine raadiomast, mille paarist pingutustrossist on juba jagu saadud. Foto: Mihkel Maripuu

Vanametalli jahtijad on Nõmme linnaosas Kivimäel maa seest vanu elektrikaableid otsides terve metsatuka segamini pööranud.


Hommiku, Laane, Särje ja Kivimäe tänava kanti jääv traataiaga piiratud metsatukk jaguneb mitmeks kinnistuks, millel on erinevad omanikud. Ühes sealses ajutises ehitises on juba pikemat aega elanud üks kodutute seltskond. Teine kamp, kes peatub Vene sõjaväe aegadest jäänud keldris, aga tegelebki metsaaluse üleskaevamisega.

Kohalikud elanikud on looduserüüstajate vastu abi saamiseks pöördunud kõikvõimalikesse ametkondadesse, kuid siiani tulutult. « Siin on ju ilus roheala ja nüüd mingid mehed tulevad ja künnavad selle täitsa üles,» rääkis Kivimäe tänaval elav Tiit Trei.

Ta on metallikratte mitu korda manitsemas käinud, et nood oma tegevuse tagajärjed likvideeriksid ehk kaevatud kraavid ja augud pärast kinni ajaksid. Vahel on «kaevurid» seda ka teinud, aga kas oskamatuse või hoolimatuse tõttu on metsa all avanev pilt ikkagi kole.

Peale selle on keegi läbi saaginud ka ühe mitmest trossist, mis hoiab tasakaalus keset metsa seisvat mitmekümne meetri kõrgust kunagist raadiomasti. Metsatukk on täis jalgradu, mida Kivimäe rahvas on harjunud kasutama ning nii mõnigi neist kulgeb üsna ohuallikaks muutunud masti lähedalt.

Kolmapäeval kutsusid metsatuka pärast muretsevad inimesed kaabliotsijatele lõpuks politsei, kuid politseipatrull sõitis pärast kaevajate isikute kindlaks tegemist minema ning nood jätkasid rahumeeli oma tööd.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Kaarel Kuuse sõnul tegi sündmuskohal käinud patrull kindlaks seal toimetanud isikute andmed ning soovitas neil lahkuda. «Maa sees asus vooluvõrku ühendamata kaabel, mida isikud üritasid välja kaevata. Selliste juhtumite puhul tuleb välja selgitada, kelle maaga on tegemist. Sellekohase päringu on politsei linnaosa valitsusele ka teinud, kuid kuna keegi pole antud asjas politseile avaldust esitanud, siis pole hetkel alust ka menetluse alustamiseks,» ütles Kuusk Postimehele.

Metsas toimuvaga on kursis ka Nõmme linnaosavalitsus. «Meie ametnik käis seal, jäädvustas olukorra fotodele ning edastas need koos muude andmetega munitsipaalpolitseile, kes hakkab kontrollima kaevetööde seaduslikkust,» ütles Nõmme linnaosa vanem Rainer Vakra.

Munitsipaalpolitsei pressiesindaja Monika Lestbergi sõnul on mupo vastavad materjalid kätte saanud ning asjaga tegeletakse, kuid praegu olevat veel vara öelda, kas seal on tegemist seaduserikkumisega või mitte.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles