Tallinna loomaaias toimub kõrvitsapidu

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emane vööthüään Kati läks tulevase elukaaslasega tülli.
Emane vööthüään Kati läks tulevase elukaaslasega tülli. Foto: Aleksander Semjonov

Täna tasub sammud seada Tallinna loomaaeda, kus peetakse järjekordset loomaaialoomade kõrvitsapidu. Juba mõnda aega loomaaeda laekunud heade inimeste kasvatatud kõrvitsad saavad loomaaiasõpradest osavnäppude kätetöö tulemusel kenasti kaunistatud ja maiuspaladega täidetud ning antakse laupäeval külastajate silme all loomadele ette.

Seekord algab ringkäik loomaaia uuest peamajast, Ehitajate teel asuvast keskkonnahariduskeskusest kell 12. Ringkäiku juhib ja loomade käitumist mõtestab lahti Aleksei Turovski.

Eelmise nädala reedel sündis Tallinna loomaaias uduvihma, päikese, lõikava tuule ja hallakülma vahel kõikuvale sügisilmale vaatamata ameerika piisoni vasikas.

Samal päeval viidi seni karudega ühe katuse all elanud emane vööthüään Kati üle Sise-Aasia vööthüäänide kompleksi. Järgmise päeva esimesel hommikusel õuejalutuskäigul otsustas Kati aega kaotamata kõik uue aediku võimalused järele katsuda, tõmbas puruks elektrikarjuse, kangutas lahti aedikutevahelise võre ja pressis end oma tulevase kaasa aedikusse, kus siis mõlemad turjaja seljakarvade lehvides, pudeliharjana turris saba taga sirgu, ringi tormama hakkasid.

Kuna erutunud loomade vahel kombekast tutvumisest asja poleks saanud ja et nii tormiline teineteiseleidmine kakluseni ei viiks, andsid loomaaiatöötajad paarikesele siiski võimaluse üksinduses maha jahtuda.

Miiludel algas sarveajamise aeg ning antiloobimaja eriti väikest kasvu kameruni kääbuskits Lilliput pääses taas oma karja hulka pulmi pidama. Laste loomaaia kääbuskitsed, alpakad ja kanad koliti aga eelmisel nädalal ajutiselt mujale, et nad tuleval esmaspäeval toimuval latrite põrandate soojustamisel ette ei jääks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles