Aavo Aunroos: välivelodroomi asemele tuleks ehitada uus sisehall

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aavo Aunroos
Aavo Aunroos Foto: SCANPIX

Põhjamaades ainulaadne Pirita velodroom, mis sai 45-aasta vanuseks, on olnud Eesti rattaspordi oluliseks osaks, kuid rajatise tulevik paistab tume.

Väärikas eas olev velodroom on pidanud trotsima tuult ja tuisku, kuid on pidanud katsumustele hästi vastu. «Iga aasta kõpitseme teda, nagu vanainimene vajab tohterdamist, vajab ka velodroom,» sõnas Pirita Spordikeskuse direktor Aavo Aunroos.

Aunroos selgitab: «Ega midagi rõõmustavat ei ole. Pole mõtet teda remontida, tuleb uus teha. Sisetrekk on 250 meetrit, meil on 333, sellist mõõtühikut enam trekimaailmas ei tunnistata»

Välitingimustes on velodroomi raske korras hoida ja iga aastaga läheb ülalpidamine kulukamaks. «Selge on see, et tänase seisuga ei saa seal rahvusvahelisi võistlusi korraldada. Isegi Eesti meistrivõistlusi on raske korraldada, kui vihmahoog tuleb on ajagraafik tagurpidi,» kommenteerib velodroomi seisukorda Eesti Jalgratturite Liidu peasekretär Urmas Karlson.

Välivelodroomi asemele tuleks ehitada uus sisehall

Aunroosi sõnul tuleks praegune rajatis maha võtta ja ehitada uus sisevelodroom. Koostatud on detailplaneering, mis sai omavalitsusega kooskõlastatud. Kohapeal on olemas vajalik infrastruktuur. «Küsimus on kahes asjas: tahtmises ja rahas. Tänane seis on selline, et valmis suur jäähall ja linnal raha ei ole,» kommenteeris Aunroos edasisi arenguid.

Lähiaja prioriteetideks on Pirita Spordikeskusel ehitada tunnel Lillepi parki, lisaks sellele puhastati eelmine aasta metsaalust, mille tulemusena valmis kahe kilomeetri pikkune matkarada. Valgustamist vajaks ka Lükati parempoolne rajalõik.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles