Järvevana teel mõõdeti rekordkiiruseks 124 km/h

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvevana tee.
Järvevana tee. Foto: Jaanus Lensment

Järvevana tee raudteeülesõidukohal, kus on lubatud maksimaalne sõidukiirus 50 kilomeetrit tunnis, mõõdeti rekordkiiruseks 124 kilomeetrit tunnis, lubatud kiirusega sõitis vaid umbes 15 protsenti sõidukijuhtidest.

Tallinna transpordiamet mõõtis Järvevana teel raudteeületuskoha vahetus läheduses sõidukiirust ajavahemikul 2.-15. oktoobrini. «Järvevana tee raudteeülesõidukohal, kus on lubatud maksimaalne sõidukiirus 50 kilomeetrit tunnis, mõõdeti rekordkiiruseks 124 kilomeetrit tunnis ning kui mitte arvestada tipptunnist tingitud aeglustunud liiklusvoolu, siis sõitis sel teelõigul lubatud sõidukiirusega üksnes 15,81 protsenti sõidukijuhtidest,» ütles transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa.

Ta lisas, et ka mainitud 15 protsenti sõidukijuhtidest, kes sõitsid seal seetõttu, et nad valmistusid parempöördeks Pärnu maanteele.

Nii need kui mitmes muus kohas tehtud mõõtmiste tulemused näitavad Rüütelmaa sõnul karjuvat vajadust senisest tugevama liiklusjärelevalve järele.

Rüütelmaa meenutas, et kuigi Tallinn paigaldas juba kaks ja pool aastat tagasi Kristiine ristmikule automaatset liiklusjärelevalvet võimaldavad kiiruskaamerad, seisavad need siiani kasutult, sest ilma vastava seadusemuudatuseta saab automaatset liiklusjärelevalvet rakendada vaid riigimaanteedel, linnades seda ei tohi.

«Ometigi osalesid kiiruskaamerate paigaldamise töögrupis justiitsministeeriumi, siseministeeriumi,  majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ning politsei- ja piirivalveameti esindajad,» ütles Rüütelmaa. «Vabariigi valitsuse tegevusetus on eeltoodu valguses kohatu ja vastuolus kiiruskaamerate  kasutust arutanud töögrupi poolt väljendatud seisukohtadega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles